Kladdkaka med Rice Krispies


Vem tycker inte om kladdkaka?? Finns det nån därute tro? Kladdkaka är en av de få bakverk som jag kan bli riktigt sugen på kanske två gånger per år! Även att jag inte är så värst förtjust i något bakverk överhuvudtaget så kan jag inte motstå just kladdkakor! Men dom får absolut inte vara torra på något sätt, och inte heller rinniga, utan fasta/kompakta i konsistensen och segkladdiga liksom! Sen tycker jag det smakar bäst utan en massa smaksättningar som apelsin, nötter, eller andra tillsatta aromer. Ren kladdkaka, that´s it! 🙂Här har jag provat en variant med rice krispies. Receptet är det som jag alltid gör till kladdkakor och det blir himla gott! Ett säkert kort! Men idag blandade jag i 2 dl rice krispies! Låter gott tänkte jag…  Ja, det blev inte krispigt, utan mer ”seg-bitit”, inte alls tokigt faktiskt och övriga i familjen tyckte om den! Man kan nog inte förutspå att det var just rice krispies i den, för dom syntes inte utan ”smälte” liksom in i smeten! Men helt klart godkänt gott!

Vill man inte ha rice krispies i så uteslut det helt ur receptet för det är däremot väl beprövat och riktigt kladdigt gott! 😉

Det här behöver du :
150 gram smör
3 dl socker
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 dl rice krispies

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret och låt det svalna något. Rör i sockret och kakaon med träslev, tillsätt äggen, ett i taget. Rör sist ner mjöl, salt & rice krispies. Häll smeten i en smord rund ugnsform, gärna med löstagbara kanter. Grädda 25 min, max 30min, i 175 grader (varmluft). Slå in kakan i folie och låt svalna i kylskåpet tills den är riktigt kall. Servera med nyvispad grädde!


Kellogs Rice Krispies, en gammal klassiker ur sortimentet!


Puffat, rostat ris helt enkelt!


Smeten skall gräddas i form, ca 25 cm diam i 25 min, max 30. I 175 grader för varmluftsugn. 200 grader i vanlig ugn.


Färdiggräddad! Täck den med folié redan när den är varm och ställ in i kylskåpet att kallna, det blir garanterat perfekt kalddigt!


Njut en liten bit…