Körsbärspaj


Idag har jag bakat körsbärspaj av enklaste, enklaste recept! Så himla smidigt att bara röra ihop degen till pajskalet, trycka ut i en form, fylla med bär, pudra över potatismjöl och socker och sen skjuts in i ugnen! 🙂 Det var Jolines dagisfröken som tipsade mig och detta blev helt otroligt gott med en klick vispad grädde! Funkar även med andra bär av alla de slag! Körsbärssäsongen är kort så passa på att ta tillvara på dessa goa bär. Det blir mer bakverk framöver, för lilla Max fyller 9år imorgon! 🙂

Det här behöver du :
175 gram smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver

GÖR SÅHÄR :


Smält smöret. Blanda ihop vetemjöl, socker och bakpulver i en skål. Häll på smöret och rör ihop. Tryck ut degen i en rund pajform, (ca 30cm diam) gärna en form med löstagbar botten. Tryck ut pajdegen med baksidan av en sked. Fyll med bär, pudra över potatismjöl och strösocker. Grädda i 200 grader ca 25 min, eller tills pajskalet fått fin färg runtom. Servera med vispad grädde eller vaniljglass!


Tryck ut pajdegen i en rund pajform, gärna med lös bottenplatta. Fyll med bär, pudra över ca 1 msk potatismjöl och 2-3 msk strösocker. Grädda i 200 grader ca 25min, eller tills den fått fin färg runt om på pajskalet.


Om pajen skall serveras dagen efter, kan man värma lite vatten i en kopp och tillsätta lite honung och pensla över bären så får de fin glans igen!


Härlig sommarpaj!!