Körsbärskräm till frukost!


Nykokt körsbärskräm en söndagmorgon är inte helt fel! Det doftar ju sååå gott! Härligt röda, fräscha, syrliga bär, perfekta till en kräm…. Enda kruxet är att det tar oändligt lång att rensa ur alla kärnor! Men gott är det! Vi har haft en långhelg tillsammans med barnen och en hel del utflykter nästan varje dag så därav lite frånvaro här på ”burken”! Imorgon ska det storhandlas, tidigt i ottan för att slippa turist-stressen, sen ska vi bara vara hemma hela långa dan! Jag har tänkt baka något gott av körsbären som står i kylen, finns hur mycket som helst! Nån av er därute som har ett riktigt smarrigt recept med just körsbär? Lämna gärna ditt bidrag här i kommentarsfälten! Hoppas ni alla har haft en underbar helg!

Kräm till 6 port
Det här behöver du :
2 l körsbär
1½ l vatten
2-3 dl socker
1 vaniljstång
Potatismjöl + vatten

GÖR SÅHÄR :


Skölj och rensa körsbären. Koka upp vattnet i en stor kastrull, tillsätt sockret och lägg i vaniljstången. Häll ner körsbären och låt koka upp sjud på svag värme ca 5-8 min. Dra kastrullen från plattan och red av krämen med potatismjöl utrört i lite vatten.

Ställ tillbaka på plattan, invänta en bubbla och sen är krämen klar! Jag hade en näve jordgubbar i kylen som också fick åka ner i krämen! Himmelskt gott!