Pasta Bolognese


Sommaren är verkligen god med alla fräscha primörer och allt smarrigt gott som finns att lägga på grillen, men är man sugen på köttfärsås så är man! Och det finns nog ingen årstid där inte pasta & köttfärsås passar in! Här kommer mitt recept på bolognese när den är som allra godast! Ibland vill man ha en köttfärsås som är helt klarröd med massa tomatsås… En annan dag vill man ha en krämig variant utan tomat, men med en skvätt grädde istället! Ännu en annan dag blir man riktigt sugen på

skolans köttfärsås

, det är nog den jag gör oftast! Men denna bolognese är lite extra tycker jag! Blir alltid uppskattad som bjud-köttfärssås! Gärna med tillbehör på bordet som riven parmesan, en fräsch sallad och några goda baguetter att bryta och doppa i såsen! Champinjonerna i mina recept får ni leva med, men det är bara att utesluta om ni vill! 😉6 port


Det här behöver du :


500 gram nötfärs


1 finhackad gul lök


1 finhackat vitlöksklyfta


1 burk finkrossade tomater (Mutti´s)


1 riven morot


1 riven rotselleri


2 dl buljong


(från nötkött, alt. ½ oxbuljongtärning + 2 dl vatten)


2 tsk torkad oregano


Vitpeppar


Salt


1 burk konserverade hela champinjoner


(köp hela på burk och skiva själv, det blir godast)


1 msk vetemjöl + en skvätt vatten

GÖR SÅHÄR :
Bryn nötfärsen tillsammans med löt och vitlök. Tillsätt tomatkross, riven morot och riven rotselleri. Slå på buljongen och krydda. Låt såsen puttra på svag värme, gärna med lock ca 20 – 30 min. Vänta med champinjonerna tills precis innan såsen är klar, de behöver bara värmas. Toppred med vetemjöl utrört i vatten. Låt såsen koka upp igen någon minut efter redningen. Smaka av och bättra på ev. kryddor. Champinjonerna borde egentligen inte vara med, men jag kan inte låta bli! 😉


Pasta bolognese smakar allra godast med lite större pasta, inte spagetti och absolut inte makaroner! Gnoochi, farfalle, cellentani, fusilli, pipe rigate passar utmärkt! 🙂