ANNONS
Integritet på Tailsweep

Stora Äppelmuffins

/

Till sommaren hör sköna lata dagar utomhus. Och med en härlig picknick-korg fylld med rykande färska äppelmuffins kan ju inget gå fel! Serveras med fördel med lite lättvispas vaniljsås till. Som äppelpaj i muffinsformat! Dessa är enkla att göra och blir garanterat kalasgoda för likväl stora som små! 🙂

10 st stora muffins
Torra ingredienser :
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver

Blöta ingredienser :
125 gram smält smör (avsvalnat)
2 dl filmjölk
1 stort ägg

Fyllning :
3 normalstora äpplen
Kanel & socker
1 msk smör

GÖR SÅHÄR :


Förbered fyllningen. Skala & finhacka tre äpplen och fräs på i stekpanna med en klick smör, kanel & socker. Låt svalna.


Smält smöret och låt det svalna.


Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda väl. Jag blandar även i fyllningen i den ”torra” bunken så fördelar sig frukten fint istället för att allt hamnar i botten. Rör sedan ner filmjölken i det avsvalnade smöret och tillsätt ägget sist. Blanda ihop de torra + blöta ingredienserna försiktigt. Det ska bara röras ihop slarvigt. Fyll muffinsformar nästan upp till kanten och ställ i en muffinsplåt. Grädda i 175 grader ca 30min.


Fyllningen; Lätt stekta små äppeltärning med kanel & socker.


Fyll formar nästan upp till kanten.


Grädda ca 30 min i 175 grader.


Såhär fina blir dom inuti!


Njut av lata sommardagar med härliga äppelmuffins!

Se även receptet på Choklad & Dumle Muffins :


12
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00