Kycklinglasagne

kycklinglasagne

Hej igen på er! Det är verkligen skönt att vara online igen och kunna blogga lite! Jo, de där med virus det kan nog diskuteras, men är man en normal datoravändare som jag så är man väl inte för insatt i allt sånt där med virus och spionprogram… Jag må vara en idiot vad gäller området, huvudsaken är ju att det nu är fixat med visst ”efter-pyssel”. Och att ni där ute som är likadana ”idioter” som jag blir varnande innan det kanske är försent! 😀

Här kommer iallfall lite recept igen! Fler står på tur! Kycklinglasagne i allra godaste tappningen! Toppad med underbar mozarellaost, som jag numera har snöat in på lite! Ha en helskön kväll allihopa! Här på ön har det varit marknad i Borgholm och det har åkts karusell och hoppat bungy-jump och även inhandlats lite goda rökta korvar, tror det var enrisrökt vitlökskorv och brännvinskorv, får prova en bit lite senare ikväll! Må så gott alla ni underbara & Tack för er förståelse!  

Det här behöver du :
1 hel grillad kyckling
9 lasagneplattor eller 3 stora färska
5 stora plommontomater
5 dl ostsås
1 buffelmozarella
Nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Använd en smord ugnsfast form och varva lasagneplattorna med ostsås och grillad kyckling som du delar med fingrarna i mindre bitar. Börja och sluta med plattorna. Fyll mittenlagret med ett lager av skivade plommontomater också. Överst tomater + mozarellaost i skivor och det sista av ostsåen. Gratinera i ugn på 200 grader ca 20 – 25 min. Servera med en god sallad!

Ostsås  :
1 msk smör
2 msk vetemjöl
0.5 l mjölk
Salt
Vitpeppar
3 dl riven lagrad ost

GÖR SÅHÄR :
Smält smör i en kastrull till ostsåsen. Ta kastrullen från plattan och vispa ner mjölet till en slät kräm. Slå på lite mjölk i taget och koka på låg värme. Allt eftersom tjocknar såsen. Smaka av. Krydda med vitpeppar & salt. Ta sedan av kastrullen från plattan. Tillsätt den rivna osten och låt den smälta ner.

plommontomater

Lägg ett lager med skivade plommontomater i mitten av lasagnen!

grillad_kyckling

Toppa med ytterliggare skivade tomater och mozarellaost! Krydda med grovt nymalen svartpeppar!

kyckling_gratang

Efter drygt 25 i ugnen är lasagnen klar att avnjutas! Smaklig måltid!

  1. Lojs skriver:

    Superbra middagstips! Håller på att laga det nu och jag ser framemot en mumsig måltid!

  2. Idag gjorde vi kycklinglasagnen, mums säger jag bara! Var verkligen jättegott och enkelt att göra.

  3. kul o spännande variant på lasagne, måste testas:)

  4. Fia skriver:

    Hej, blir så sugen på den här kycklinglasagnen, men undrar lite över ostsåsen. Om man ska ha 5dl ostsås, ska det då verkligen bara vara 0,5dl mjölk i den? Tacksam för svar 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..