ANNONS

Marängrulle fylld med Jordgubbar

/
marängrulle

Här kommer receptet på marängrullen jag gjorde till barnens skolavslutning! Den var väldigt uppskattad av både stora och små! Själva botten är samma recept som till budapestrulle, men istället för mandariner fyllde jag den med jorgubbar och grädde smaksatt med lite vaniljsocker! Nu har dessutom lärt mig hur man gör denna botten, UTAN att misslyckas som jag gjort så många gånger tidigare! 😀 Så kör på, detta är inte alls svårt och det är verkligen försvinnande gott!

Det här behöver du :
6 äggvitor
3dl strösocker
50g marsanpulver
100g finhackade hasselnötter

GÖR SÅHÄR :


Vispa äggvitorna till ett fast skum. Börja tillsätta sockret med ca ½dl i taget och vispa med ca 1min innan du tillsätter mer.  Blanda marsanpulvret med den finhackade nötkärnorna och vänd försiktigt ner i smeten. Inte vispa. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut 9 – 10 längder på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda marängbottnen i 175 grader ca 20 – 25 minuter. Låt bottnen svalna på galler med bakplåtspappret kvar. Vänd sedan försiktigt den upp & ner på ytterliggare ett bakplåtspapper och lossa försiktigt. Bred sedan på fyllning, jag skar ner jordgubbar i vipsad grädde och smaksatte med lite vaniljsocker. Rulla ihop, kantskär och garnera.

spritsad_marängbotten

Att spritsa ut bottnen gör att den går mycket lättare att rulla ihop sen och det blir dessutom snyggare och jämnare!

recept_budapest

När bottnen har svalnat, vänd den försiktigt upp & ner på ett bakplåtspapper.

marängrulle_recept

Bred på fyllningen och rulla ihop med hjälp av pappret.

rulltårta

Garnera!

budapestrulle

Och såhär fint blev det dessutom med tårtdekoration från Prakfull, söta små stjärnor tillsammans med ett stort hjärta. Jättegulligt att använda till andra bakverk också som tex cup cakes eller födelsedagstårtor! Finns i olika varianter! Kolla in på

praktfull.se

!

Fler marängtårtor :


Marängtårta med Rice Crisp


pinocchiotårta

Pinocchiotårta


glömmingetårta
43

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00