Marängrulle fylld med Jordgubbar

marängrulle

Här kommer receptet på marängrullen jag gjorde till barnens skolavslutning! Den var väldigt uppskattad av både stora och små! Själva botten är samma recept som till budapestrulle, men istället för mandariner fyllde jag den med jorgubbar och grädde smaksatt med lite vaniljsocker! Nu har dessutom lärt mig hur man gör denna botten, UTAN att misslyckas som jag gjort så många gånger tidigare! 😀 Så kör på, detta är inte alls svårt och det är verkligen försvinnande gott!

Det här behöver du :
6 äggvitor
3dl strösocker
50g marsanpulver
100g finhackade hasselnötter

GÖR SÅHÄR :
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Börja tillsätta sockret med ca ½dl i taget och vispa med ca 1min innan du tillsätter mer.  Blanda marsanpulvret med den finhackade nötkärnorna och vänd försiktigt ner i smeten. Inte vispa. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut 9 – 10 längder på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda marängbottnen i 175 grader ca 20 – 25 minuter. Låt bottnen svalna på galler med bakplåtspappret kvar. Vänd sedan försiktigt den upp & ner på ytterliggare ett bakplåtspapper och lossa försiktigt. Bred sedan på fyllning, jag skar ner jordgubbar i vipsad grädde och smaksatte med lite vaniljsocker. Rulla ihop, kantskär och garnera.

spritsad_marängbotten

Att spritsa ut bottnen gör att den går mycket lättare att rulla ihop sen och det blir dessutom snyggare och jämnare!

recept_budapest

När bottnen har svalnat, vänd den försiktigt upp & ner på ett bakplåtspapper.

marängrulle_recept

Bred på fyllningen och rulla ihop med hjälp av pappret.

rulltårta

Garnera!

budapestrulle

Och såhär fint blev det dessutom med tårtdekoration från Prakfull, söta små stjärnor tillsammans med ett stort hjärta. Jättegulligt att använda till andra bakverk också som tex cup cakes eller födelsedagstårtor! Finns i olika varianter! Kolla in på praktfull.se!

Fler marängtårtor :
Marängtårta med Rice Crisp

pinocchiotårta

Pinocchiotårta

glömmingetårta

 1. joanna skriver:

  Tror du att man kan frysa ner rullen ?

  1. Joanna!
   Jag skulle inte rekommendera att frysa rullen med fyllning. Grädden blir inte bra efter frysning.
   /Linda

 2. Jättegod. Bytte ut marsanen mot 2msk vanillinsocker. Mycket gott:-)

 3. Tack för ditt recept!
  Eftersom jag helst kör alla varor ekologiska så bytte jag ut marsanpulvret mot kravmärkt (även glutenfritt) potatismjöl istället. Blev jättegott! Jag hade i ekologiska frysta hallon som jag tinat och några klickar av min egen kvittenmarmelad som jag hade över. Kan ju bara säga att den tårtan försvann snabbt här hemma…

 4. Första gången jag skulle göra denna gick min sprits sönder.
  Så jag bestämde mig för att göra en tårta av smeten istället.
  Ritade cirklar runt överdelen av min tårtform på bakplåtspapper.
  Bredde sedan ut smeten på fyra plåtar (en och en halv sats).
  Blev en kanongod tårta till midsommar : )
  Då hade jag jordgubbar i och uppe på.

  När sonen nu fyllde år önskade han just denna tårta.
  Men eftersom det inte är jordgubbssäsong. Så använde jag cocktailbär istället. Garnerade med nobless runt kanterna. Och mandariner och chocklad uppe på. Blev riktigt god den varianten också. Men jordgubbar är ändå godast.
  TACK FÖR ATT KANON RECEPT : )

 5. Anna skriver:

  Min mamma bakade den där efter ditt recept. Finns inga ord som räcker till att beskriva hur gott det var. Har beställt en till till min födelsedag om några veckor.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..