ANNONS

Potatispaj med Färskpotatis & Dill

/
recept_farskpotatis

Färskpotatispaj! Såå enkelt och såå gott! Ett perfekt alternativ till midsommarbuffén eller varför inte en grillkväll i sommar! Passar riktigt bra till små grillade foliépaket med fisk och en härlig romsås till! Den här pajen är lätt att göra och har du överbliven kokt färskpotatis så är detta ett perfekt sätt att ta tillvara den på!

Det här behöver du :
1 platta smördeg till botten
1 kilo kokt kall färskpotatis
4 vårlök
3 ägg
2 dl gräddmjölk
1 kruka dill
Salt & peppar
2 dl riven ost

GÖR SÅHÄR :


Använd en rund springform ca 25 cm diam, med löstagbara kanter. Pensla formen med lite smör eller olja. Lägg i en rund bottenplatta av smördeg, den behöver inte gå upp speciellt mycket på kanterna, bara det blir en botten. Skär färskpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor och födelar i formen. Skär vårlöken och strö över. Vispa ihop äggen och gräddmjölken. Klipp ner dill i äggsmeten, samt salta och peppra. Slå smeten över formen och strö över lite ost och sist lite finklippt dill. Grädda i 220 grader ca 30min. Om formen inte håller riktigt tätt, gör en form av aluminiumfolié och ställ den i när du gräddar den så slipper du spill och kladd i ugnen. Låt pajen ”stå till sig” en liten stund före servering.

farskpotatis_varlok

Använd kall, kokt färkspotatis som du skär i ca 1cm tjocka skivor tillsammans med vårlök!

potatis

En bottenplatta av smördeg i en rund springform med löstagbara kanter. Fyll med färskpotatis och vårlök.

recept_pajfyllning

Slå på äggsmeten som du blandat med gräddmjölk, finklippt dill, salt & peppar!

recept_paj

Strö över lite ost och gratinera i ugn 220 grader ca 30 min.

potatistårta

Aliminiumfolié som en extra form gör att du slipper eventuellt slipp och kladd i ugnen!

potatispaj

Flytta över pajen försiktigt med två stekspadar till ett fat!

14

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00