Sallad utan krusiduller?!

grillsallad

Jag är sån att jag uppskattar inte maten från grillen till fullo utan en god sallad till. Det behöver inte vara nån märkvärdig variant, inte heller nåt överambitiöst som övertar det grillade. Det behöver bara vara en sallad! Kort & gott! Det här är vår sallad som oftast får göra sig bekant med det som kommer från grillen oavsett om det är griskött, nötkött, kyckling eller övrigt… En sallad är ett måste till grillat anser jag!

Det här är en sån sallad som jag aldrig ”tänker efter” på… Ibland vill man ju ”piffa till” det lite med en extra god sallad och då handlar jag också därefter men denna tänker jag aldrig efter på, den bara blir till om och om igen… En stående klassiker hemma hos oss alltså! Jag har alltid nån slags sallad (isberg, frissé, ekblads, ruccola, spenat, maché etc..), burkmajs, tomat, vårlök alt. purjo och fetaost liggandes i kylen. Olivolja, vitvinsvinäger & pressad citron tillsammans med lite örtkryddor, salt& peppar hänger på som en dressing. Hur ser eran stående sallads-klassiker ut? Alltså salladen utan krusiduller – hemma hos er???
 
Fler sallader till grillat :
En klassisk Cole slaw är riktigt gott till grillade hamburgare!

kryddburken0000775_coleslaw

Krämig potatissallad som passar utmärkt till grillat kött!

potatissallad

Sommrig sallad som du kan kombinera med pasta
alt. färskpotatis eller helt naturell!

kryddburken0000417

 1. Det finns så många underbara sallader – men standard-skissen är salladsblad (helst blandade) och hackad rödlök samt vitlök. Detta vänder jag ihop med rapsolja och balsamvinäger plus lite kryddgrönt, innan jag adderar de bästa grönsakerna jag kan hitta – som kvisttomater, avokado, lättkokt grön sparris och frästa champinjoner. Vattenmelon eller jordgubbar är också urgott att blanda i!!! Toppar med flingsalt och kanske lite riven parmesan…

 2. Sallad, tomatklyftor, gurka (skärs först i skivor som sedan delas i strimlor), hack av någon mild lök, gärna morot strimlad med potatisskalare. Dressing: vit balsamvinäger, olivolja, salladsdressingkrydda, helst hemblandad eller den från Spicy Island.

  Hälsar fröken Dill

 3. Henrik skriver:

  Bästa standard salladen till mat är som följer:

  Babyspenat, fräscha tomater, gurka, gourmé majs och vårllök/salladslök/rödlök.

  Om jag har hemma så blir det blomkål och lite solrosfrön med, paprikan får man vara utan då sambon inte tål det.

  Finngeman så skulle jag dra över lite god olivolja och balsamvinäger/hallonvinäger och salt och peppar, men sambon ogillar det med tyvärr.

  \mvh Henrik

 4. Precis ätit lunch men hade lätt kunnat äta din sallad nu direkt!

 5. Lisa R skriver:

  majs i sallad till grillat tycker jag är fantastiskt gott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..