Rejäla hederliga Rågsiktslimpor

matbrod
 
Nu var det ett tag sen jag bakade bröd och varje gång huset fylls av hembakad bröd-doft så säger jag till mig själv att jag måste baka bröd oftare! Det doftar helt otroligt gott här just nu och regnet det verkligen vräker ner ute så det smattrar i plåttaket på huset! Ganska mysigt!:-D För några dagar sen fick jag lite varuprover från Go Greens sortiment av frön, nötter och kärnor. Salladsmixer och olika brödmixer! Superspännande att testa! En påse använde jag mig av i kvällens brödbak! Hederliga rågsiktslimpor går alltid hem och med denna lilla påse som tillsats blev det sådär lagomt knaprigt. Inte för mycket knaster och kärnor i tänderna, utan precis lagom! Perfekt för att piffa upp de hederliga rågsiktslimporna med!

2 limpor
Det här behöver du :
1 pkt jäst (50g)
6dl vatten
1 dl flytande margarin
1 dl ljus sirap
2 tsk salt
½ påse rågsikt (1påse = 2kg)
1 påse (100g) Go Green Bakmix Frukostbröd

GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma vattnet till 37 grader! Slå på vätskan över jästen och lös den. Tillsätt övriga ingredienser, men spara ca 2dl av mjölet till utbakning. Arbeta degen i maskin tills degen blivit smidig men ändå klibbig! Pudra över lite mjöl och låt jäsa övertäckt med bakduk ca 45 min. Ta upp på mjölat bakbord och forma degen till två limpor. Smörj formarna med lite smör och låt sedan limporna jäsa 20 min i formarna före gräddning. Grädda limporna i 180 grader (varmluft) ca 45min. Låt svalna på galler under bakduk.

baka_brod

Faktiskt så är det mysigast att baka bröd på kvällen. Då fyller man hela huset med nybakad doft och man både sover och vaknar gott! 😀

go_green_brodmix

Go Greens bakmix ”Frukostbröd” innehåller; solroskärnor, pumpakärnor, quinoaflingor och dinkelflingor.

go_green

Övriga provpåsar som kommer att testas inom snar framtid! Sånt här gillar jag!

deg

Bröd på jäsning i två formar!

brodform

Färdiggräddat! Jag kör bröden på 180 grader i varmluftsugn ca 45 min.

hembakat

Gott gott gott gott…. Inget går upp mot hembakat bröd! Personligen är jag inte mycket för en massa ”knaprigt” inuti bröden, vill ha mina brödskivor ”rena & lena” till konsistensen, men denna brödmix från go green var precis lagom!

  1. Hej, hittade dåligt med produktbilder på GoGreen bakmixer så jag undrar om jag får låna en bild? Självklart länkat tillbaka till denna blogg! Hör av dig så tar jag bort den om det inte känns bra.
    Tack på förhand /Anna

  2. Hej!
    Vad glad jag blir att du gillar bakmixerna!

    Det finns tre olika bakmixer och de finns att köpa i butik nu, ni hittar dem på Ica.

    Vänliga Hälsningar
    Victoria Bätz
    Brand Manager GoGreen

  3. Hanna skriver:

    Hej! Måste man ha varmluftsugn för att baka dessa bröd?? =) Vilket gradantal och tid för gräddning ska ma ha i ”vanlig” ugn?

  4. Vicki skriver:

    Inne och kikar om jag hittar mig något nytt gott tips. Fastnade för pastan med blomkål och baccon. Fast här finns säkert mycket mer som är gott.

    Vicki

  5. Ida skriver:

    Testade att baka de här bröden igår. Va lätta dom var att göra och så gott det blev 🙂
    Min 1 åring fullständigt slukade sin brödskiva 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..