Onödigt vetande om Kryddburken!

mastiff_dalton
(fotnot; Dalton, som tycker lika mycket om att bli fotograferad som sin matte)

Jag är ibland lite ”kärringen mot strömmen”… Jag tycker inte om bloggutmaningar till höger och vänster, inte heller frågesporter! Många av er vet redan detta av olika anledningar men det tål att upprepas!

Men! Jag uppskattar verkligen av hela mitt hjärta alla söta rara utmärkelser och priser jag får! Tack och bock. Men jag tycker personligen inte att sånt är roligt att göra själv! Men nu är det många som velat att jag ska svara på en massa onödigt vetande så här kommer en liten sammanställning efter tre års idogt bloggande! Håll tillgodo för en bra tid framöver! 😀

40 fruktansvärt onödiga fakta om mig…

 1. Jag verkligen HATAR curry & bruna bönor! Bara doften av detta får mig att må illa…
 2. Jag är egentligen BLOND, inte brunett!
 3. Jag är inte utbildad kock! Utan hovslagare (häst)! Har jobbat som mentalskötare, vårdbiträde, tidningsbud,  och numera i familjeföretag inom vården/LSS.
 4. Jag njuter mest av mat – utomhus!
 5. Barndomsmat för mig är; Snabbmakaroner & renskav, pitepalt & fjällröding!
 6. Min man jobbar som långtradarchaufför/flyttgubbe!
 7. Jag har över 300 kokböcker!
 8. Mitt riktiga ”crave” är hela konserverade champinjoner!
 9. Jag är fruktansvärt pedant! Å då menar jag fruktansvärt! Jag kan inte koppla av, laga mat, skriva brev, läs tidningar eller göra nånting annat om inte diskbänken är ren, disken inplockad, bordet torkat, allt iordningställt i köket, sängarna bäddade, kuddarna i soffan ligger rätt, tvätten fixad, badrummet rent och golven dammfria…
 10. Våra husdjur heter : Dalton, Evert & Alfred! (hund + kanin + katt)
 11. Mitt bästa redskap i köket måste nog vara disktrasan ändå… Den är min goda vän under alla stunder av matlagning, utan den skulle de bli rysligt jobbigt för mitt ordningssinne att fokusera på maten!
 12. Min man delar inte mitt intresse för mat! Det gör mig ingenting alls faktiskt! Jag lagar och han äter! 😀
 13. När jag är ensam hemma äter jag ofta snabbnudlar eller smörgåsar!
 14. Jag är ingen morgonmänniska, jag är mer en nattuggla, jag hatar när klockan ringer och har morgonhumör som ett åskmoln!
 15. Bästa TV-kocken? -Gordon Ramsey! Tätt följt av Nigella, Jamie, Morberg…
 16. Vanligaste maträtten här hemma blir nog grillat på delad första plats med husmanskost! Mannen är tokig i grillat, vinter som sommar!
 17. Jag handlar helst & mest på Hemköp!
 18. Råvara jag inte skulle klara mig utan är solklart POTATIS! Tänk dig ett liv utan pitepalt, raggmunkar, bakpotatis, gratäng, potatissoppa…
 19. Sött eller salt? SALT! Jag är en saltoman och äter mycket hellre en bit rökt kött eller kryddig smörgås än en bakelse eller godis!
 20. Jag är en hejjare på att baka goda pizzor!!!
 21. Jag har onormalt många kryddor/burkar som jag inte ens öppnat eller använt. 
 22. Jag impulsköper ofta saker när jag handlar (läs kryddor, burkar flaskor) jag egentligen inte behöver! Utan för att de är snygga! 😀
 23. Jag kan inte sitta mitt i en restaurang bland en massa folk då får jag torgskräck! Jag vill ha ett avskilt bord, lite för en själva!
 24. Är ganska duktig på att stycka kött!
 25. Köper aldrig lätt eller light-produkter!
 26. Har på senare år verkligen lärt mig att tycka om fisk! Dock inte längre än så… Skaldjur, krabbor, räkor, tonfisk, musslor, bläckfisk, sniglar etc går HELT bort! Fortfarande…
 27. Föredrar nötkött framför fläskkött!
 28. Blir riktigt grinig om inte allt går som jag tänkt mig… Då behöver jag uppmuntran och söta ord viskade i mitt öra! 😀
 29. Jag kommer aldrig nånsin att införskaffa en fritös!
 30. Jag använder ALDRIG läppstift!
 31. Jag skalar potatis fortare än blixten! 😀
 32. Kök jag gillar bäst? – Svenskt, franskt & asiatiskt!
 33. Jag är storasyster till tre! -Jessica, Sanna & My!
 34. Jag lyssnar gärna på Belinda Carlisle, Svensktoppen, Nationalteatern, Magnus uggla, John Fogerty och Springsteen.
 35. Jag kör Volvo! (855)
 36. Jag fick lära mig som liten; Att äta upp all mat på tallriken, att lägga ihop besticken när man är färdig, att maten tystar munnen och att alltid säga ”Tack för maten” när man går från bordet!
 37. Jag älskar minnen, traditioner, firanden och högtider!
 38. Jag har haft långa naglar EN gång i mitt liv! (läs lösnaglar), när jag gifte mig! Aldrig mer…
 39. Jag tycker om att ha familjen i köket när jag lagar mat!
 40. Jag står hellre bakom än framför kameran!

Tack å hej! Leverpastej! 😀

 1. Tack! Alltid kul att lära sig nytt om andra människor!

  Var förvarar du dina kokböcker undrar jag som förmodligen också har ett tresiffrigt antal sådana.

  Ha en toppenhelg!

 2. Hej tjejen!

  Vad roligt att få veta så mycket mer om dig än det jag redan visste sedan tidigare! Jag skulle t.ex aldrig kunnat gissa att du egentligen är blond!

  Här har du en till som inte heller gillar att lägga ner tid på tävlingar eller olika utmaningar. Kanske det kan tyckas vara otacksamt när man inte skickar utmaningar vidare osv …men jag känner att jag varken har tid eller lust till sånt. Hinner ju knappt uppdatera min egen sida.

  Hur går det förresten med den där hemliga planen du hade. Går det framåt så vi nyfikna läsare snart får veta vad det handlar om? 😉

  Kramar från Camilla i Motala

 3. Kul läsning ändå! Håller med dig om det här med utmaningar och frågesporter… ibland blir det lite för ofta. Nu har det varit lugnt och skönt ett tag!
  Trevlig helg på dig!

 4. Halloj !! Det var ju en kul läsning , kände igen mig i många av det, skönt att höra att fler an jag som är SÅ pedantisk !!(men nu med tre barn+hund så är det ganska tufft att fixa det !! )

  Ha en skön helg hoppas ni få bra väder på öland !!(förresten det är det väl alltid ):D

  Kram Anna

 5. Vad kul att få veta lite mer om dig! Har ju följt denna blogg så länge nu så kul att veta mer om personen bakom! Hoppas ni får en trevlig helg!

  Den nya layoten var stilren tycker jag förresten, kul med lite förändring!! Ha de fint!

  Kram
  /Jasmine

 6. Kul läsande!

  Det där med pedantisk känner jag igen mig i too well! Så pedantisk så det blir jobbigt för mig själv ibland…

  Bloggtävlingar tycker jag är jätte kul däremot! 😀 Men frågesporter och utmärkelser klarar jag mig utan…

  1/3 av mina kokböcker ligger i flyttkartonger i källaren än.. har inte plats med dem! 😀

 7. Hahahaha,, ja där fick man reda på MYCKÈ om dig.. *skojjigt*
  Åååå.. vad söt han är er älskling.. er stora 4-benta hjärta.

  Ha nu en riktigt skön fortsättning på din helg.. // Kramar Annelie

 8. Hihi vad roligt att få veta så mycket OT om dig!

  Det enda jag inte förstod först var crawe, tänkte och tänkte först på Crawfish(kräfta) men kom sedan på när jag läste långsammare att det nog var Craving el Cravings(crave)? du menade som i ”ha starkt begär” för ngt kanske i matväg.
  Så då föll bitarna på plats och det var ingen kräfta nej utan att du är galen i champinjoner på burk (det har vi märkt *ler* men det är ju gott)

  Åhh vilken superfin hund ni har!!
  Ha en bra dag!

 9. Kul med massa info!

  300 kokböcker! Det är väääldigt många! 😀 En av mina nya laster är kokböcker o jag tycker jag har många, men det är ju bara en piss i Nilen om man jämför med dig. Kul att ha så många böcker att bläddra i, måste finnas massa med gott att laga.

 10. Jag är precis lika pedantisk som dig och mår verkligen dåligt när det inte är ordning överallt. Inte kul när man lever med en man och en 2-åring som tycker mer om att skräpa ner och leva rövare… 🙂 Och – 300 kokböcker, my god!!!
  Jättekul att läsa lite fakta om dig! KRAM och ha en riktigt trevlig lördagskväll!

 11. Vad underbar du är! Jag konstaterade precis att vi är VÄLDIGT lika i många avseenden! Du är min förebild vad det gäller matbloggande. Fortsätt med det. Ta hand om dig och din fina familj tjejen!

  Stora kramar från Linköping

 12. Jag kan förstå att det inte är skoj att skriva om sig själv men för oss andra är det väldigt intressant att läsa om dig.

  Men, alla är vi olika och självklart ska vi få göra som vi tycker själva är bäst. Du kommer fortsätta få nomineringar och berömm oavsett om du gillar det eller ej, för din sida är TOPPEN och en förebild för många av oss.

  Kramar Nadja

 13. jag håller med dig, uppskattar alla nomineringar jag får av andra bloggläsare och deltar gärna i tävlingar men gillar inte att publicera inlägg om det….tackar alltid allra ödmjukast men avstår.

 14. Men jag tyckte du var förskräckligt duktig som kom på 40 onödiga och nödiga saker om dig själv.
  Jag satte mig ner för att få ihop en lista, men icke, jag kom till 15-16 punkter !!! 🙁
  Får väl se om jag kan fylla på den i morgon?? Jaaaa..
  Att få läsa din lista var hur kul som helst 🙂

 15. ”Köper aldrig lätt eller lightprodukter”

  I receptet om kall Bearnaisesås:
  ”Det här behöver du :
  2 dl lättcremé fraiche”

  🙂

 16. Det var väldigt kul med ”onödigt vetande”! Jag känner igen mig i en hel del, tänk om man kunde strunta i diskbänken ibland,men jag tränar på det! Grillspetten såg ljuvliga ut….

 17. hehe, men hur i hela friden HINNER du hålla skinande rent hemma OCH laga all god mat? För mig är det antingen eller, dygnet har ju liksom bara 24 timmar och jag får välja, antingen maten eller städning, jag hinner inte. Men jag är kanske inte så effektiv av mig.

  1. Anna!
   Det känns himla skönt när jag hunnit 1000 saker… Men inte annars… En väldigt dålig sida av mig själv som jag ibland får lida för! Men jag är bara sån… Så fort jag ensam så skyndar jag mig som en tok!! 😉
   /Linda

 18. Roligt att läsa om dig så där aktiv var jag i din ålder också nu betydligt latare som 46a.Tack för tipset om sörens matställe där var det väl bageri förut att jag kunnat missa det. Hälsning från Sparbankseken Jag som bor i korsningen vid eken

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..