Grillat – med extra god kall bearnaisesås!

kryddburken_bearnaisesas

Oj vilken fantastisk helg vi har här, sol, sol, sol!! Och solbrännan svider fint! 😀 Vädret här på ön är helt underbart och vi spenderar nog större delen av dygnen utomhus numera. Riktig sommarvärme nästan! Valborgsmässoafton firade vi självklart med lite grillat ute vid majelden. Av alla goda tillbehör så är såsen nästan det absolut viktigaste, bbq-sås, bearnaisesås eller chutney, vad som helst! Sås är ett måste! 😀 Här har jag gjort en kall variant på bearnaisesås som är grymt god! Den är busenkel att göra och bra mycket godare med hemmagjord! Som bas har jag använt cremé fraiche, vitvinsvinäger och schalottenlök. Kryddning är noga framtagen efter väldigt mycket provsmakning och avvägning hit och dit! Den här blev jag riktigt nöjd med! 😀 Prova vet ja! Önskar er alla en härlig fortsättning på denna valborgshelg!

kryddburken_grillsas

Kall bearnaisesås :
1 finhackad schalottenlök
2 dl  creme fraiche
2 msk majonäs
1 msk vitvinsvinäger
½ dl finhackad persilja
4 tsk torkad dragon
1 tsk dijonsenap
1 tsk socker
1 krm vitpeppar
½ tsk salt

GÖR SÅHÄR :
Finhacka schalottenlöken riktigt fint, eller riv den. Blanda med övriga ingredienser och låt stå i kylskåp ett par timmar före servering.

kryddburken_kall_bearnaisesas

Såsen behöver stå till sig lite så att alla smaker framträder. Gör gärna såsen en dag innan.

kryddburken_grillat1

Kvällens grilltallrik; Vitlöksmarinerad ytterfilé, aromsmör, sallad, bea-sås och rostad färskpotatis.

Recept på aromsmör?
klicka här >>

  1. Hej Kryddburk.

    En god sås behövs alltid och nu undrar jag om du har koll på hur länge en sådan sås kan förvaras i kyl eftersom du har rå lök i. Skulle man inte kunna Blanchera den i lite fett el smör innan man blandar den med majon och på så sätt få längre hållbarhet. Skulle ju vara trevligt att ha en balja på lut så att säga så man inte behöver att mecka för ofta.

    Ser gott ut ditt upplägg (som vanligt)

    Med soliga hälsningar från/rolf

  2. Lisa skriver:

    åh vad sugen jag blev på grillat då

  3. Lena skriver:

    Hej hopp!

    Här är allt bra!
    Smyckestillverkning stup i kvarten, såsnart druknar familjen i smycken!
    Har lämnat lite smycken till försäljning på min arbetsplats, vi får se hur det går!
    Alltid nervöst att sälja något som man gjort själv!
    Man blir så himla rädd vad andra ska tycka o tänka ; )

    Hoppas allt är bra med dig!

    Ha en skön kväll!

    Kram Lena

  4. frida skriver:

    Å vad gott! Jag har tidigare gjort en där man måste börja med att koka ihop massa saker- det här verkar mycket enklare! bra tips!

  5. Åh, den där bea-såsen verkar ju underbar!! Måste jag prova nästa gång vi grillar! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..