ANNONS

Grillat – med extra god kall bearnaisesås!

/

kryddburken_bearnaisesas

Oj vilken fantastisk helg vi har här, sol, sol, sol!! Och solbrännan svider fint! 😀 Vädret här på ön är helt underbart och vi spenderar nog större delen av dygnen utomhus numera. Riktig sommarvärme nästan! Valborgsmässoafton firade vi självklart med lite grillat ute vid majelden. Av alla goda tillbehör så är såsen nästan det absolut viktigaste, bbq-sås, bearnaisesås eller chutney, vad som helst! Sås är ett måste! 😀 Här har jag gjort en kall variant på bearnaisesås som är grymt god! Den är busenkel att göra och bra mycket godare med hemmagjord! Som bas har jag använt cremé fraiche, vitvinsvinäger och schalottenlök. Kryddning är noga framtagen efter väldigt mycket provsmakning och avvägning hit och dit! Den här blev jag riktigt nöjd med! 😀 Prova vet ja! Önskar er alla en härlig fortsättning på denna valborgshelg!

kryddburken_grillsas

Kall bearnaisesås :
1 finhackad schalottenlök
2 dl  creme fraiche
2 msk majonäs
1 msk vitvinsvinäger
½ dl finhackad persilja
4 tsk torkad dragon
1 tsk dijonsenap
1 tsk socker
1 krm vitpeppar
½ tsk salt

GÖR SÅHÄR :
Finhacka schalottenlöken riktigt fint, eller riv den. Blanda med övriga ingredienser och låt stå i kylskåp ett par timmar före servering.

kryddburken_kall_bearnaisesas

Såsen behöver stå till sig lite så att alla smaker framträder. Gör gärna såsen en dag innan.

kryddburken_grillat1

Kvällens grilltallrik; Vitlöksmarinerad ytterfilé, aromsmör, sallad, bea-sås och rostad färskpotatis.

Recept på aromsmör?
klicka här >>

24
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00