Fläskkotletter med Rödlöksbalsamico

kryddburken_flaskkotlett

Kotletter är inte ofta vi gör här hemma. De blir lätt torra och tråkiga. Men får de brässera i en god buljong länge så blir det möra och smälter i munnen. Här har jag valt en god rödlöksbalsamico och serverat med smörstekta grönsaker. Fräsch vårmat helt enkelt!

Kotletterna :
Stek kotletterna i gjutjärnsgryta tills de fått fin färg. Krydda med nymalen svartpeppar och lite salt. Slå på köttbuljong ca 1 liter och låt kotletterna brässera ca 50min så de blir riktigt möra. Använd buljongskyn till rödlöksbalsamicon.

Det här behöver du :
3 rödlök
2 msk crema balsamico
3 dl buljongsky från kotletterna
1 tsk soya color

GÖR SÅHÄR :
Skala och dela rödlökarna på mitten. Skär tunna skivor. Fräs upp i stekpanna i lite smör så löken blir mjuk och glansig. Tillsätt balsamicon, buljongskyn och soya color. Låt allt redurcera ihop till en krämig sås på medlemvärme, ca 10 min.

kryddburken_lok

Skiva rödlöken tunnt.

kryddburken_rodlok

Fräs i stekpanna med lite smör.

kryddburken_skivad_rodlok

När löken blivit mjuk och glansig, tillsätt balsamicon och buljongskyn.

kryddburken_rodloksky

Soya color ger fin färg!

kryddburken_rodloksbalsamico

Hit kan du förbereda. Förvara i kylen och värm på strax före servering.

kryddburken_smorstekta

Lätt förvällda morötter och gröna bönor steker jag på med en klick smör i samma panna, det ger god smak och passar perfekt ihop med kotletterna och rödlöksbalsamicon. Smaklig måltid!

 1. Mmmm, så gott det låter med rödlöken. Skla absolut provas!
  Hälsningar Mamma Mat

 2. Cissy skriver:

  Hej! Vi testade detta idag och såå gott det var. Framförallt rödlöksbalsamicon, den kommer jag göra igen… och igen, och igen, och igen! När jag läser din blogg påminns jag om att jag måste uppdatera min med, går segt just nu 🙁 Kram!

 3. Vicki skriver:

  Såg jätte gott ut med kotletterna. Jag gör aldrig heller kotletter så ofta förutom nu när det är grillväder. Då tycker jag att det är perfekt med kotletter i frysen.

  Chokladsnittarna såg goda ut dem får jag testa någon dag.

  Vicki

 4. Maria skriver:

  Gud vad gott! Jag måste prova att göra rödlöksbalsamicon 🙂

 5. Flisan skriver:

  Rödlöksbalsamicon var SUPER GOD :)!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..