Sega Chokladsnittar

kryddburken_chokladkakor1

Skurna chokladsnittar är väl aldrig fel till kaffet! Idag ska vi ha personalmöte här hemma och dessa härliga kakor kommer passa bra till kaffet! Härliga sega blir dom med lite sirap i också! Ha en bra dag allihopa! 😀

Det här behöver du :
200 gram margarin
2,5 dl strösocker
1 msk sirap
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR :
Blanda samman alla ingredienser i en skål för hand till en slät och fast deg. Dela degen i tre delar och rulla ut till längder. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tryck lätt på rullarna och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda 13-15 min i 200 grader.  Låt svalna något. Skär sedan sneda snitt med en vass kniv. Förvara torrt.

kryddburken_mordegskakor

Lägg ut rullarna på bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till lätt.

kryddburken_chokladsnittar

Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

kryddburken_skurna_chokladbrod

Grädda 13-15 min i 200 grader.

kryddburken_chokladbrod

Skär upp kakorna med sneda snitt med en vass kniv när de har svalnat något.

Fler recept på småkakor :

Choklad Cookies

kryddburken000612

Brysselkex

lryddburken0000165

Hallongrottor

kryddburken0000160

 1. Det här receptet stämde inte alls. Gjorde exakt som receptet säger men det blev bara skit av alltihop, omöjligt att få det att hålla ihop och det var långt ifrån att man skulle kunna rulla ihop det på något sätt. Riktigt dåligt recept.

 2. Anna skriver:

  nja, rulla degen gick inte alls, den blev för torr! jag gjorde exakt enligt receptet med mått och allt men jag fick ta mindre bitar och nypa ihop det, rulla gick inte då smulade det sönder. Nu är de i ugnen, får se hur det blir.

 3. Bakade dessa idag, sååå goda!
  Tänkte höra om det är okej om jag lånar en av bilderna till min blogg? Länkar självklart och skriver vart jag hittat receptet.

 4. Hej!

  Jag provbakade dessa i förrgår och la upp receptet på min blogg. Gjorde lite småmissar men de blev goda ändå 😀

  Mvh Camilla

 5. Emma skriver:

  Jag vet inte riktigt vad som blev fel, jag gjorde chokladsnittarna idag men de blev inte alls så som på bilden. De flöt ut, blev alldeles för tunna och smakade inte alls så gott som de borde ha gjort. 🙁 Vad hände?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..