Sirapsrutor

kryddburken_sirapsrutor

Hej alla goa bloggläsare, nu jag jag tillbaka igen efter mina långpass på jobbet! Nu är jag ledig till måndag morgon, ska blir riktigt skönt! Det här recepet som kommer från bloggen Hallon & Blåbär har jag velat prova ett tag, och idag va de dags! Enkelt och smidigt ochblev riktigt, himla gott måste jag säga! Imorgon har barnen utflykt på skolan så det passar alldeles ypperligt med lite goda mackor! 😀

ca 32st
Det här behöver du :
1 pkt jäst (50gram)
5 dl mjölk
3 msk sirap
100 gram rumsvarmt smör el. margarin
1 tsk salt
12 – 13 dl vetemjöl special (jag använde vanligt vetemjöl)

GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma mjölken till 37 grader. Rör ut i jästen, tilsätt sirap, smör, salt och nästan allt av mjölet. Arbete ihop till en smidig med ganska lös deg. För hand, eller i maskin. Jag använde maskin och körde degen ca 5-8 min. Pudra över lite mjöl och lägg över bakduk, låt jäsa ca 45 min. Ta upp på mjölat bakbord och dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta ca 1,5 cm tjock, ungefär lika stor dom din ugnsplåt. Lägg upp degen på smord ugnsplåt. Skär degen i små rutor. Nagga med gaffel och grädda i 225 grader ca 5-7 min eller tills bröden är gyllenbruna.

kryddburken_kavla_ut

Kavla ut degen till 1,5 cm tjock ”pizzabotten” ungefär.

kryddburken_rutor

Skär i rutor och nagga med gaffel. Grädda ca 5-7 min i 225 grader. Låt svalna på galler under bakduk.

kryddburken_brod_i_langpanna

Himla goda kuvertbröd, perfekta till en lyxig frukost eller som utflyktssmörgåsar! Lycka till!

Fler enkla recept på matbröd :
Matbröd utan jäst >>

kryddburken0000304

Nyttiga Grötbullar >>

width=300

Valnötsbröd med Aprikoser & Pumpakärnor

kryddburken0000526

 1. anna skriver:

  Detta var ett jätte gott bröd blev barnens favoritbröd. Jag har ett morotsbröd som dom också älskar.

  Anna

 2. Anna skriver:

  Jag har just nu degen på jäsning, ska bli underbart att äta nybakat bröd sedan!

  Har även testat att göra dina tunnbrödsrullar med keso och skinkröra och det var hur gott som helst att ha med sej att äta en solig dag ute 🙂

  Det blir garanterat att testa fler saker från din blogg, det mesta ser väldigt gott ut!
  Kul att man har hittat en blogg med recept, det är aldrig fel.

  Kram Anna

 3. Åååh vilken tur jag hittade den här sidan, vilka fiiina recept!!

 4. De där såg riktigt goda ut!

  Kommer garanterat att testa att baka dom

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..