ANNONS

Laxmedaljonger med Crashed Potatoes

/

laxmedaljonger

Denna lördag har vi avnjutit en rackarns god middag måste jag säga! (säger övriga i familjen också faktiskt) 😀 Ett helt nytt fiffigt sätt att laga lax på har nu kommit till min kännedom, tack vare Annsann, tack så hjärtligt för himla god inspiration!! Jag kommer förmodligen att fortsätta laga lax på detta sättet! Att snurra ihop byxade laxfileér till kanelbulle-liknande medaljonger, det blir både godare, saftigare och ser tjusigare ut! Ytterliggare en inspiration kommer från Pioneer Woman, och det är dessa Crashed Potatoes med viss modifikation, (kom inte på nån bra svensk översättning heller, därav min svengelska rubrik). Det blir lite festligare, lite godare än vanliga bakade potatisar och lite mer annorlunda! Alltid bra med variation till just potatisrätter, eller hur? Dessa passar också alldeles ypperligt till grillat kött, kyckling eller ”singel allena” med en god röra till. Detta måste ni prova! Till laxmedlajongerna och dom kraschade potatisarna blev det färsk spenat, och smörstekta morotsslantar. Tycker man att man vill ha lite sås, ta lite utav skyn som blir av laxen och ringla över.

4 port
Det här behöver du :

Laxmedaljonger :
4 laxfileér
Flingsalt & peppar
alt. Jamie Oliver kryddsalt Timjan/Citron
Smör

GÖR SÅHÄR :
Byxa laxfileérna och snurra ihop. Fäst med tandpetare. Lägg upp på ugnsfast fat, krydda! Lägg på en klick smör på varje medaljong. Stek i ugn 220 grader ca 20 min.

Crashed Potatoes .
1 pkt skivat bacon
4-6 medelstora potatisar
Flingsalt
Olivolja

GÖR SÅHÄR :
Skiva bacon och stek på hög värme i stekpanna. Stek tills de blivit knapriga. Låt ligga på hushållspapper och rinna av lite. Tvätta potatisarna med en disksvamp. (en helt ny disksvamp) Koka potatis som vanligt. Slå av kokvattnet & lägg upp potatisarna på smort ungsfast fat och mosa till dom med handen. Strö över lite flingsalt, strössla med knaperstekt bacon och ringla över olivolja. Baka i ugn 220 grader ca 20 min.

kryddburken_laxfile

Börja med att ”byxa” vanliga laxfileér, skär ett längsgående snitt men inte ända ut.

kryddburken_laxmedaljong

Snurra ihop till små fina ”kanelbullar”! Fäst med tandpetare.

kryddburken_lax_snurror

Lägg upp på smort ugnsfast fat. Krydda med flingsalt & peppar. Jag använde Jamie Olivers nya kryddsalt med Timjan & Citron. Den passade helt perfekt till dessa laxmedaljonger. Lägg en klick riktigt smör på varje laxsnurra och stek i ugnen på 220 grader ca 20 min. Ös laxen med smörskyn mot slutet.

kryddburken_lax_i_ugn

I sista stund bestämde jag mig även för att skiva ner lite morotsslantar i laxformen. De fick steka med i ca 20 min och blev hur goda som helst! Ös även dessa med smörskyn mot slutet.

kryddburken_potatis

Nu till potatisen! Crashed Potatoes! Tvätta potatisarna med en disksvamp. Koka som vanligt.

kryddburken_kokt_potatis

Färdigkokta potatis på en smort ugnsfat. Tryck ut dom lätt med handen så de blir lite mosiga i mitten.

kryddburken_potatis_i_ugn

Strö över flingsalt…

kryddburken_bakad_potatis

Knaperstekt bacon till strössel, och ringla över olivolja. Baka i ugn ca 20 min tillsammans med laxen.

kryddburken_crasched-potatoes

Färdiga Crasched Potatoes. Sååå ljuvligt gott alltså!!

32
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00