Smörgåssnittar med Tandoorikyckling, perfekta picknickmackor!

kryddburken_tandoorikrydda

Perfekta, matiga ”ta-med-sig-till-lunch-mackor” är dessa tandoorikyckling-snittar! Idag har klassmammorna (Jag & Anna) varit med barnen på utflykt! Vi har besökt Kalmar Konstmuseum, temat för barnens dag i källarlokalen var cyckelslang! 😀 Hur mycket kan man inte göra av en cyckelslang? Det fanns massor av ideér bland barnen! Joline gjorde en ”Rambo-look” med en ihoplimmad cyckelslang som pannband med ventilen rakt framåt! 😀 Och små teatervantar med pålimmade pärlor! De andra barnen gjorde, ormar, rutschkanor, hattar, ringar etc etc! Riktigt roligt har vi haft och dagen avslutade vi i slottsparken med en stor picknickfilt och lite gott fika från kylväskan! Där kommer då dessa smörgåsar in i bilden! Vi blev ordentligt mätta! Och svanarna, änderna och måsarna också! 😀

kryddburken_tandoori

Perfekta snittar för en mättande picknick-lunch!

kryddburken_tandoorikyckling

Tandoorikyckligen i ugnen på 180 grader. Stektermometer i den tjockaste filén. 70 grader vill jag ha! Sen tar jag ut dem!

8 dubbelsmörgåsar eller 16 snittar
Det här behöver du :
Smör el. olja till stekpannan
4 kycklingfileér (ca 1kg)
½ påse tandoorikrydda (Santa Maria, Tandoori, chicken spice mix) 
16 skivor bröd (jag använde limpbröd)
1 ask Philadelfiaost
Blandad sallad

GÖR SÅHÄR :
Stek på kycklingfileérna i stekpanna så de får en fin stekyta. Efterstek i ugn på 180 grader. Använd ett ark aluminiumfolié och lägg fileérna på detta. Krydda med tandoorikrydda och slå på stekskyn. Vik upp kanterna lite så inte stekskyn läcker ut. Ta ut ur ugnen, låt svalna i burk, slå över stekskyn som finns kvar på foliét. Förvara i kylen till tillfälle. Bred philadelfiaost på brödskivorna, lägg på kyckling som du finfördelat med fingrarna tillsammans med stekskyn som blir en himla god dressing. Kladdigt men gott! Lägg på en massa god sallad, färsk spenat, maché, ruccola, frissé etc. Lägg på en brödskiva och tryck ihop lätt. Förpacka i plastfolié. Smaklig måltid!

* Kryddmixen från Santa Maria ska enl. förpackningen blandas med yoghurt som en marinad. Här använder jag den endast som ren krydda men jag använder bara halva påsen för den blir ganska koncentrerad i smaken! Riktigt gott! Tandoori är en indisk kryddmix av bl a. ingefära, kardemumma och spiskummin! Riktigt fräscht & gott!

 1. ♥ NYHET! ♥
  Du hittar de perfekta gåvorna till t ex studenten, examen, dop, bröllop, födelsedag, kärleksgåva, mors dag present m.fl. på http://item.blogg.se

  Varje moment med mina Smycken är handgjort.
  Inga maskiner används, och detta gör förstås att varje Smycke är helt unikt! Möjligheten att kombinera ditt eget unika smycke är nästan oändligt!
  Bilderna är för din inspiration, jag kan förstås även tillverka efter din egen idé!

  Du kan få det du önskar graverat på: klassiska namnbrickor, rektangulära brickor, fyrstavar, rund brickor. Välj mellan olika kedjor och pärlor att ha till ditt hänge.

  Du kan beställa underbara flätade armband, eller varför inte ett armband av porslinspärlor eller de 12 kinesiska lyckodjuren?

  Kom in och se dig om du hittar något du saknat,
  http://item.blogg.se

 2. Cyckelslang!! Vilken rolig idé!!! Den kanske man skulle sno:)

  Den Tandorikycklingen var ju jättelätt att göra! Jag behöver verkligen snabba och enkla recept att fylla på i middagsmatsbanken!

 3. De där ser riktigt goda ut. Perfekta att ha med sig på picknicken verkar de verkligen också vara!

 4. hej fin blogg du har, Vill passa på att tipsa dig om min blogg o mina unika handgjorda kort o annat pyssel du kan köpa ifrån mig. Jag har ett stort sortiment men du kan även beställa helt efter egna önskemål. Mvh Viktoria.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..