ANNONS

Kryddiga köttbullar med Vitlök & Sambal Oelek

/

kryddburken_buffe-91

Nu är ni många som mailat och frågat om dessa köttbullar så här kommer recepet på riktigt kryddiga  & goda köttbullar vi hade till påskbordet!

Det här behöver du :
1 kg blandfärs
1 kruka persilja alt. 4 msk torkad
3 vitlöksklyftor
1 dl vatten
1 dl tomatkross (Mutti´s)
2 msk sambal oelek
2 tsk paprikapulver
2 msk potatismjöl
Salt & Peppar

GÖR SÅHÄR :
Finhacka persilja & vitlök och blanda med färsen. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Potatismjölet gör att köttbullarna håller formen och inte blir smuliga! När du lagt ut dom på plåten strö över lite extra persilja!

kryddburken_buffe-71

Att steka köttbullar i ugn är en självklarthet hos oss! VARFÖR stå vid spisen och passa stekpanna, skaka, rulla, peta, det osar och stänker! Nix, numera gör jag alltid köttbullar i ugnen. Blanda smeten till köttbullarna och rulla till önskad storlek. Lägg på en blöt skärbräda så länge. Ställ in en plåt med lite smör på i 200 grader. Låt smöret smälta på plåten, ta sedan ut den och lägg på köttbullarna! Stek i ugnen, allt ifrån 15 – 30 min beroende på köttbullarnas storlek. Ta ut plåten efter halva tiden och skaka runt dom lite. Enkelt och väldigt smidigt! 😀 Provkolla en köttbulle efter 15min om den är helt genomstekt.

22
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00