Kryddiga köttbullar med Vitlök & Sambal Oelek

kryddburken_buffe-91

Nu är ni många som mailat och frågat om dessa köttbullar så här kommer recepet på riktigt kryddiga  & goda köttbullar vi hade till påskbordet!

Det här behöver du :
1 kg blandfärs
1 kruka persilja alt. 4 msk torkad
3 vitlöksklyftor
1 dl vatten
1 dl tomatkross (Mutti´s)
2 msk sambal oelek
2 tsk paprikapulver
2 msk potatismjöl
Salt & Peppar

GÖR SÅHÄR :
Finhacka persilja & vitlök och blanda med färsen. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Potatismjölet gör att köttbullarna håller formen och inte blir smuliga! När du lagt ut dom på plåten strö över lite extra persilja!

kryddburken_buffe-71

Att steka köttbullar i ugn är en självklarthet hos oss! VARFÖR stå vid spisen och passa stekpanna, skaka, rulla, peta, det osar och stänker! Nix, numera gör jag alltid köttbullar i ugnen. Blanda smeten till köttbullarna och rulla till önskad storlek. Lägg på en blöt skärbräda så länge. Ställ in en plåt med lite smör på i 200 grader. Låt smöret smälta på plåten, ta sedan ut den och lägg på köttbullarna! Stek i ugnen, allt ifrån 15 – 30 min beroende på köttbullarnas storlek. Ta ut plåten efter halva tiden och skaka runt dom lite. Enkelt och väldigt smidigt! 😀 Provkolla en köttbulle efter 15min om den är helt genomstekt.

 1. Testade det här receptet för ett tag sedan och de blev en stor favorit hos alla familjemedlemmar! Tack!

 2. Dino skriver:

  Dom här köttbullarna ska jag göra imorgon! Tog nyss fram ett paket färs ur frysen så jag tackar ödmjukast för receptet! Sambal brukar jag ha i när jag gör köttfärsbiffar (kryddar sen med citronpeppar) men vitklök har jag inte ens tänkt på. konstigt nog för jag älskar det!
  Och att göra dem i ugnen har jag inte ens tänkt på…så dum jag är. Svär mängder de gånger jag gör köttbullar till släktfiranden och måste stå och steka i typ två timmar 🙂

 3. Så vackra bilder du har. Ser ut att vara läckra recept. Köttbullarna skulle jag kunna tänka mig att göra ganska snart. Har funderat på att göra en egen blogg. Är det inte svårt? Hur får man in bilder? Kan man göra det lätt?

 4. Blev mkt goda. maken tyckte att det var de godaste köttbullar han ätit. Tyvärr skar jag av mig halva fingret (ok då lite överdrivet men nästan =) när jag hackade persiljan så nu är jag omplåstrad och tror inte att jag kommer kunna jobba på några dagar …men goda blev de, man får ju offra sig lite för konsten…

 5. Kikar in för att göra dessa köttbullar idag. Verkar så himla goda.

  Ha en bra söndag =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..