ANNONS

Påskmaten i bilder!

/

kryddburken_buffe-13

Hur har påskfirandet varit hos er i helgen?
Här har vi verkligen riktig vårvärme nu, med härligt strålande solsken varje dag! Helt underbart! Mest har vi tillbringat helgen ute i det vackra vädret men en god påsklunch har vi dock avnjutit. Här kommer ett axplock med bilder från vårt påskbord! En himla massa gott, och mätt blev man!

kryddburken_buffe-7

Hemgjorda köttbullar är ett måste till varje buffé! Dessa har jag kryddat med sambal oelek, vitlök och massa persilja! Kryddiga och goda! Och självklart steker jag alltid köttbullarna i ugnen på en plåt. Bättre form på köttbullarna och mindre stekos! Helt perfekt!

kryddburken_buffe-9

Gör en rejäl sats och frys ner! Alltid gott att ta upp till en Lady & Lufsen-måltid! 🙂

kryddburken_buffe-8

Min absolut godaste svampstuvning på finhackade färska champinjoner, vitlök, schalottenlök, grädde, persillade mm…

kryddburken_buffe-2

Svampstuvningen gratinerade i frasiga färdigköpta tartlettformar. Svampstuvningen passar också väldigt bra till varma mackor!

kryddburken_lax1

Varmrökt pepparlax!

kryddburken_buffe

Riktigt fin och saftig lax köper vi alltid hos Nisses Fisk här i Borgholm!

kryddburken_buffe-5

En krämig Janssons frestelse är också en klassiker man inte får glömma!

kryddburken_buffe-11

En härlig bit av kalkonfilé. Snabbt brynt i stekpanna med lite olja, kryddad med Jamie Olivers kryddsalt Timjan/Citron. Pressa över lite extra citronsaft av en färsk citron i stekpannan för extra stuns! 🙂

kryddburken_buffe-12

 Lägg filén i en liten form gjord av folié, slå på stekskyn. Efterstekt i ugn på 180 grader, använd termometer instucken i köttets tjockaste del! Ta ut filén när innertemp visar 70 grader. Låt svalna ordentligt, skiva upp och servera kallt.

kryddburken_buffe-14

Citronzest ger god smak till kalkonskivorna.

kryddburken_buffe-3

En hemmagjord potatissallad är aldrig fel! Speciellt till de som inte äter Janssons! Här kryddad med cremé fraiche, gräddfil, vårlök, kapris, dill, salt & peppar! Och en gnutta pressad citronsaft över! Riktigt läckert & gott!

kryddburken_buffe-10

Gräslök = vår!! 🙂

kryddburken_buffe-6

Till sillen! Gräddfil + gräslök och en nypa flingsalt över!

kryddburken_buffe-1

Ägghalvor utan räkor! 🙂 Tycker man inte om räkor kan man göra en lite godare topping än bara majonäs till. Blanda lite cremé fraiche med en smaksatt färskost, lite pressad citronsaft och tabasco! Såååå gott! Garnera med citron & dill!

kryddburken_tallrik

Det här är MIN påsktallrik! Ingen sill, inga skaldjur! 🙂 Det är jag de!
Men riktigt, riktigt gott!

kryddburken_fjadrar

Ha nu en fortsatt trevlig påskvecka alla mina underbara läsare!
Det blev visst ganska många bilder i detta inlägg. Har ni frågor om något särskilt recept, maila mig så svarar jag! Må så gott & ha en underbar vecka allihopa!

17
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00