Kinesiskt marinad till stark Biffgryta
(foto; Strimlad ryggbiff i marinad)
En av de absolut godaste marinader till strimlad biffgryta är den med kinesisk touch! Soyasås, koriander, vitlök, chili, risvinäger, farinsocker mm.. mm… Detta ger rejäl fart på smaklökarna kan jag lova!!
Det här behöver du :
2 skivor ryggbiff
Marinad
5 dl Vatten
½ zucchini
2 vårlök
1 burk vattenkastanjer
Marinad :
1 kruka färsk koriander (finhackad)
1 kinesisk vitlök (finhackad)
1 dl ljus soyasås
½ pressad lime
1 tsk risvinäger
1 tsk chilisås (jag använder D´Elidas)
1 msk brunt farinsocker
2 tsk torkade chiliflakes
Flingsalt + grovmalen svartpeppar
GÖR SÅHÄR :
Blanda samman alla ingredieserna till marinaden i en skål. Finstrimla biffen och lägg ner i marinaden. Blanda väl! Täck med plastfolie & låt stå över natten i kylskåp. Hetta upp en panna med lite olja. Fräs på biffen och all marinad tills de mesta av vätskan kokat bort. Tillsätt vårlöken i strimlor och zucchini skuren i mindre bitar. Slå sedan på allt vatten och låt grytan småputtra utan lock ca 25min. Mot slutet kan du tillsätta kastanjerna, annars kokar de lätt sönder. Servera med basmatiris.
När all vätskan från kött & marinad kokat bort så tillsätt grönsakerna och slå på vattnet. Sänk värmen och låt puttra ca 25 min.
När grytan har puttrat klart efter ca 25min kan du tillsätta kanstanjerna och bara låta dom bli varma, annars kokar dom lätt sönder!
Servera med basmatiris! Smaklig Måltid!