ANNONS

Pizzalängd bakad på Durmvete med Fläskfilé & Gorgonzola

/

kryddburken_pizzadeg

En läcker pizzalängd bakad på durumvete som verkligen är supergott till just pizzabottnar, ger en fin ljusgul deg som smidig att jobba med! Pizzalängden kan serveras som små snittar i munsbitstorlek, perfekt till en liten mingelfest eller buffé! Fyllningen består av grillad fläskfilé i skivor, smulad gorgonzola och rödlök! Himmelsk gott alltså! Tomatsåsen fick inte vara med denna gång, istället penslade jag bottnen tunnt med lite lättcremé fraiche. Det här måste ni absolut prova! Sååå gott! Det blev helgens goda tillsammans med massor av fint vårväder och strålande sol! Hoppas ni alla haft en härlig helg! 🙂

Pizzadeg :
2 dl vatten (37grader)
1/4 pkt jäst (12,5gram)
5 – 6 dl durumvete
½ dl rapsolja
Salt & svartpeppar
Jäs i bunke 25min före gräddning

GÖR SÅHÄR :
Ljumma vattnet till fingervarmt, 37 grader. Lös ut jästen i en bunke med vattnet, tillsätt mjölet, oljan salt och peppar. Knåda snabbt ihop till en smidig deg!  Lät jäsa i bunken 25 minuter. Ta upp degen på oljan plåt och tryck ut önskad form och tjocklek. Jag gillar när bottnet blir riktigt tunn. Lägg på fyllning och grädda 250 grader i ca 10-15min tills pizzan fått fin färg på kanterna.

kryddburken_pizza

14
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00