ANNONS

Coleslaw

/

kryddburken0000775_coleslaw

Den amerikanska motsvarigheten till vår svenska råkostsallad har vi här! Fast detta är hundra gånger godare! Hur gott är det egentligen med råkostsallad? Inga kryddor, ingen dress, ingenting, bara torrt och menlöst smaklöst… Det absolut värsta råkost-sallads-minnet jag har är skolbespisningens som blandades ut med lingonsylt! Nej tack! Aldrig mer! Här kommer en klassisk variant på amerikansk colwslaw! Håller 1 vecka i kylskåp! Förvara smarta små portioner i plastpåsar till varje middag! Passar väldigt bra till grillat! Eller varför inte en hemmagjord hamburgare!

Det här behöver du :
1 l finstrimlad vitkål
2 morötter
½ liten gul lök
2 msk majonäs
1 dl crème fraiche
Salt & Nymalen svartpeppar
några droppar citron…

OBS : Satsen går att dubbla!

GÖR SÅHÄR :
Stoppa in vitkålshuvudet i en vanlig matkasse, fram med osthyvel och hyvla för glatta livet, det gör inget om det stänker nu! Använd INTE matberedare, det blir mycket godare såhär! Samla ihop en liter av vitkålen. Skala och riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet. Skala och riv den gula löken likadant! Blanda ihop med vitkålen i en stor skål.

Ta fram en liten skål och blanda ner övriga ingredienser i denna. Blanda sedan ihop allt med vitkål och morötterna.

Hickory rökiga hamburgare

kryddburken000083

april07-092.jpg

14
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00