ANNONS

Pariserbullar fyllda med Marsankräm

/

kryddburken0000764_pariserbulle

Parisare är en parisare är en parisare… Ja, vad är en parisare egentligen!?Jag som kommer från norrland tycker att parisare är ett sånt där gatuköksmål, likt en hamburgare men med en tjock skiva falukorv istället för hamburgerkött, en parisare alltså! Här nere i söder är parisare något helt annat, nämligen köttfärs som steks på en skiva franskbröd och äts med stekt ägg!? Men sen är även en parisare en fylld bulle faktiskt! 😀

Vad är då en parisare för dig?

ca 20st stora parisare
Det här behöver du :
50 gram jäst
150 gram smör
5 dl mjölk
1 dl ljus baksirap
1 ägg
15 – 16 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR : 
Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och slå på mjölken, ljumma till 37 grader. Lös ut jästen med vätskan och tillsätt ägget samt sirapen och nästan allt mjöl. Arbete degen smidig. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 45 min. Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen! Tillsätt ev. mer mjöl om det behövs. Ta ut små bollar, i storlek med en tennisboll. Kavla ut till runda plattor ca 0,5 cm tjocka. Lägg en klick med marsankräm i mitten, ca 3 matskedar på varje bulle! Nyp ihop som en liten ”kappsäck” och skär bort överflödig deg. Lägg på plåt att jäsa ca 45 min. Grädda 15-20 i 225 grader. Pensla bullarna med smält smör och doppa dem sedan i strösocker, alternativt strösocker blandat med kanel.

Det går åt ca 1 pkt marsankräm (torrpulver för 25 port). Dock har jag blandat krämen ganska hård, den ska absolut inte vara flytande utan mer som en fast kräm så använd mindre mängd mjölk än vad som står på paketet.

kryddburken0000767

Deg på jäsning!

kryddburken0000768

Lägg bullarna på plåt med skarven nedåt. Det blir ganska stora bullar så jag gräddade 6st på varje plåt.

kryddburken0000766_fylld_bulle

Färdiggräddade parisare! Perfekta att frysa in.

kryddburken0000765_parisare

Bullarna penslas med lite smält smör och doppas i strösocker!

37
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00