ANNONS

Choklad & Dumle Cupcakes

/

cupcakes, muffins, choklad, topping

Jag är nog en av dem som ALDRIG förut lyckats med muffins! Jo visst, jag kan baka muffins, men dom blir FULA! Dom blir inte höga, dom blir platta, sjunker ofta ihop i mitten och flyter ut i formarna och blir breda och tråkiga! Trots införskaffade muffinsplåtar så har det inte hjälpt! NU för första gången i mitt liv har jag lyckats!! Och dessutom UTAN muffinsplåt! Toppenfina, höga, härliga, ljuvliga, underbara muffins!! 😀 Gissa om jag är glad! Nu ska jag inte skryta mer om detta men tillhör du också skaran som inte fixar höga fina muffins så följ detta recept! Att inte vispa smeten har jag aldrig förut fattat! Allt ska bara RÖRAS ihop, snabbt och sen skjuts in i ugnen! Elvispen förblir orörd och man sparar ju dessutom en massa disk! Så himla enkelt det var egentligen…

Det här behöver du :
”Torra” :
4½ dl vetemjöl
2½ dl strösocker
1½ dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

”Blöta” :
150 gram smält smör (alt. 1½ dl flytande)
2 dl mjölk
2 ägg

Smaksättning :150 gram dumlekolor

GÖR SÅHÄR :
Värm smöret i micro några sekunder så det blir mjukt och låt svalna. Eller använd flytande margarin. Ta fram TVÅ bunkar. Ena bunken blandar du allt torrt i. (Mjöl + socker + kakao + bakpulver + salt, blanda väl)  och den andra blandar du det ”blöta” ingredienserna i. (Smör + mjölk + äggen, obs det ska inte vispas bara röras samman) Blanda sedan ihop de två bunkarna i en. Förslagsvis häller du ner de blöta ingredienserna i det torra. Smeten blir väldigt kompakt och trögflytande men det ska den vara! Hacka dumlekolorna och vänd ner i smeten. Skeda upp i stora muffinsformar. ca 8-10st. Fyll formarna till 3/4-delar! Ställ på plåt och grädda i 30 min 175 grader.

Topping :
50 gram rumsvarmt smör
4½ dl florsocker
1 dl kakao
100 gram philadelfiaost
1 tsk vaniljsocker
1 msk kaffe

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop alla ingredienser med elvisp till en slät kräm! Spritsa! 😀

cupcakes, muffins, choklad, topping

Precis som amerikanska muffins!

cupcakes, muffins, choklad, topping

cupcakes, muffins, choklad, topping

cupcakes, muffins, choklad, topping

Och lite pärlströssel!

Fler recepttips med choklad från Kryddburken :

35
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00