Köttfärspaj med galler

kryddburken0000720

Idag har jag gjort köttfärspaj av lite överbliven köttfärsås som fanns i kylen! Degen jag har gjort pajen på är mitt recept på pizzadeg, blir så mycket godare botten tycker jag! Receptet på degen räcker till 4 pajer, så jag halverade satsen och gjorde två pajer! Använd gärna en pajform med lös bottenplatta så kan du snyggt lyfta upp pajen på ett fat vid servering!

4 pajer eller 4 pizzor
Det här behöver du :
3/4 pkt jäst
4 dl vatten (37grader)
10 – 12dl vetemjöl
1dl olja
1 krm salt

GÖR SÅHÄR :
Rör ut jästen med fungervarmt vatten. Tillsätt nästan allt mjöl, olja och salt & knåda degen ca 5 min. Låt jäsa i bunke ca 25min före gräddning. Behöver inte jäsa på plåt sen.

kryddburken0000716

Pajen blir snygg och går lätt att lägga över på ett fat till servering om du använder en pajform med lös bottenplatta!

kryddburken0000719

Smörj formen med lite olja. Tryck sedan ut degen och upp mot kanterna.

kryddburken0000718

Fyll med köttfärsås, eller vad du nu har i kylskåpet! Skinka, purjo, ost, kyckling, ja vad som helst! Ca 2½ dl köttfärsås/form går det åt!

kryddburken0000717

Toppa med majskorn! Jag älskar majskorn! Rulla ut smala galler och lägg över pajen! Grädda i 225 grader ca 20-25min tills pajen fått fin färg! Lyft ur formen och låt svalna! Servera med en god sallad och en klick matyoghurt!

 1. God kväll jag kikade in hos dig. den ser Mums ute!

 2. Ida skriver:

  Åh herregud vilka goda recept jag hittade här 😉 Den där pajen såg supergod ut. Jag älskar paj. Måste även berömma dig för alla fina bilder. Det gör så mycket! Titta gärna in i min nyöppnade receptblogg och se om du hittar nåt gott 🙂 Ha en trevlig helg. Kram

 3. AnnLee skriver:

  Måste skriva här och tacka för inpsirationen! Idag testade jag att göra en variant av detta. Uteslöt gallret, fast det är ursnyggt och toppade istället med en massa riven ost… VOILA! En panpizza blev det! Funderar nu på att prova att göra köttfärspiroger (samma form som Gorbys) med degen. Degen var väldigt enkel att jobba med, beror nog på att det är 1 dl olja i den! TACK!

 4. Elena skriver:

  Ser festligt ut!

 5. Linn skriver:

  Tack för komplimangen. Vilken tjusig paj måste jag säga. Det måste jag ta och laga någon dag. Linn

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..