Fläskfilé Balsamico med Svampfyllda Gratinerade Tomater

kryddburken0000713

Jag tror inte det finns nån godare sås än den som innehåller balsamico, och jag tror inte jag är ensam om att tycka det heller! 😀 Idag, semledagen, (låter bättre än fettisdag) så bjuder jag på fläskfilé och svampfyllda gratinerade tomater serverat med ris! Joline & Max har fått göra sina egna små minisemlor till efterrätt! Semlebullarna hade jag förberett sen innan. Själv är jag inte alls attraherad av sötsaker, kakor eller bakverk överhuvudtaget. Inte alls nån socker-gris, snarare saltoman! 😀 Jag kan smaka på sin höjd bara för att kolla hur det blev, men sen är jag mer än nöjd! Men jag bakar gärna, fryser in till oväntat besök! Och familj, släkt & vänner uppskattar när man överraskar med lite nybakat då och då! Ni då, har ni ätit några semlor idag då?

4 port
Fläskfilé Balsamico :
Smör till stekning
1 hel fläskfilé
½ finriven vitlöksklyfta
1 msk kalvfond
5-7 dl vatten (beroende på hur mkt sås man vill ha)
3 msk Crema balsamico
Salt & peppar
Hela kons. champinjoner*
Maizenamjöl + vatten till redning

*(dessa blev över från fyllningen till tomaterna så jag la i dom på slutet i stekpannan precis så de fick bli varma)

GÖR SÅHÄR :
Putsa fläskfilén och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Stek i stekpanna med lite smör. Finriv vitlök och tillsätt. Tillsätt kalvfonden och vatten samt crema balsamico. Låt allt få puttra ihop ca 10 min. Smaka av med salt & peppar. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Lägg på serveringsfat tillsammans med ris, de gratinerade tomaterna och strö över lite persilja!

Svampfyllda gratinerade tomater :
4 plommontomater
10 hela kons. champinjoner
1 schalottenlök
½ dl riven ost
½ dl smulat bröd
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skär av en tunn botten på tomaterna så att dom kan stå upp stadigt. Skär av ett lock överts, ca 1cm. Gröp ur inkråmet och kasta. Finhacka ”hattarna” av tomaterna & blanda med finhackade champinjoner, och finhackad schalottenlök. Blanda allt med smulat bröd och den rivna osten. Salta & peppra. Fyll tomaterna med blandningen. Ställ på ugnsfast fat och gratinera i 225 grader 15min.

kryddburken00007151

Schalottenlök, champinjoner, tomat, riven ost och smulat bröd!

kryddburken0000714

Fyll tomaterna med allt finhackat och gratinera i ugn 225 grader ca 15min.

 1. Karin skriver:

  Detta kommer stå på vårt middagsbord på fredag kväll! Blogginlägg och utvärdering kommer upp på bloggen, tillsammans med en länk hit. Tack för tipset! Kram Karin

 2. Camilla skriver:

  Det här har vi ätit i kväll. 10 p av 10 möjliga!! Supergott! Jag bloggar om det snart när tid och lust uppstår! Kraaam o TACK!

 3. besiktningen gick bra 🙂 Och du frestar med god mat som vanligt, idag ska jag prova Fläskfilen med balsamicokräm, jäg älskar den smaken så gör vi nog en potatisgratäng till. Tack för alla tips
  Kram Lena

 4. Jisses vad gott detta såg ut!! Ett recept helt i min smak!!:)
  Jäg älskar också balsamico jag skulle tom kunna dricka det! Jag är nog balsamicoholist…ha,ha!
  Jag åt också semlor igår,skulle gjort egna men tiden räckte inte till, men åt en på jobbet istället. Gott!
  Ha en bra dag!

 5. Hej Linda.
  Ditt recept blev dagens middagstips på Din Gata 100.6 (www.sr.se/dingata)
  Du hittar det under Middagstips.

  givetvis får du all credd.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..