Macaroni and Cheese

kryddburken0000709

Tack snälla ni för alla era bidrag till ”idétorkan”. Jag väntar nån dag till innan jag sammanställer alla era recept, det droppar fortfarande in några då och då! Superkul att ni är så kreativa! Ja, idag är det fredag och jag tänkte hylla falukorven några snäpp ur matträsket! Hittade en falukorv från ICA med 71% kötthalt! Den har legat i kylen och väntat på att bli tillagad! Ikväll är hela familjen samlad och barnen är vrålhungriga! Makaroner och korv går alltid hem, men visst är det lite tråkigt! Här kommer ett supergott recept på en variant av macaroni and cheese som är sååå in i bombens gott! En god vällagrad cheddarost tycker jag krävs. En del kör med bara prästost, eller parmesan eller olika ostar blandat! Men här har ni mitt recept och jag lovar det är suveränt gott! Fredagsmiddag med en liten hyllning till vår älskade falukorv! Det behöver den! Macaroni and cheese = Makaroner & korv med ostbåge-sås! 😀

Det här behöver du :
6 port kokta makaroner
1 msk smör
2 msk vetemjöl
ca 6-8 mjölk
1 tsk worschestersås
1 tsk tomatpuré
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
3 dl grovriven lagrad cheddarost

500 gram tärnad stekt falukorv (ICA 71% kött)
½ dl finriven cheddarost

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Gör en bottenredning. När smöret smält, dra kastrullen åt sidan och rör ner vetemjölet, späd med lite mjölk och ställ tillbaka på spisen. Vispa tills du får en jämn smet. Späd med mer mjölk under tiden såsen puttrar på låg värme. Såsen ska vara krämig och ganska tjock. Tillsätt worschestersåsen, tomatpurén och krydda med salt & peppar. Vänd ner den rivna cheddarosten och låt smälta ner på låg värme ca 3min.  Såsen kan förberedas såhär långt och förvaras i kyl 2 dygn.

Smörj en ugnsfast form. Lägg ett tunnt lager av kokta makaroner i botten. Nu fyller du formen med i princip vad du vill. Bacontärningar, heta korvslantar, eller som jag gjorde här med stekt falukorv (ca 500 gram) med hög kötthalt (71%). Slå över allt av ostsåsen. Lägg över resten av makaronerna och finriv ca ½ dl cheddarost att toppa med. Grädda i ca 20-25 min i 225 grader.

kryddburken0000712

Lägg ett tunt lager med makaroner i formen och tillsätt den stekta falukorven.

kryddburken0000711

Slå på ostsåsen!

kryddburken0000710

Toppa med resten av makaronerna och finriv ca ½ dl cheddarost över formen! Grädda ca 20-25 min i 225grader.

 1. Sara skriver:

  Det här var helt otroligt gott, kommer bli en återkommande favorit framöver.

 2. Cissy skriver:

  Mmm det hrä såg gott ut! Ska nog testas någon dag, kul med lite variation när det gäller falukorven. Blir nästan alltid korvstroganoff hemma hos oss, eller en sötsur falukorsvgryta ibland.

 3. KarinW skriver:

  Vilken perfekt resträtt som omväxling till vanlig makaronpudding. Kanske det närmsta USA man kommer:)
  Ha det fint/Karin

 4. Jen skriver:

  HejHej. vilken mysig blogg du har!
  Tänkte fråga om vi skulle kunna lönke varandra i sidkolumnen?
  Ha en jätte bra dag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..