Fläskfilé Rullader med Världens godaste Rödvinssås

kryddburken0000707

Här kommer vår alla hjärtans dag middag som blev en dag uppskjuten. Bla. så hade maken fått fruktansvärd tandvärk vilket resulterade i att han på eftermiddagen fick åka akut tilltandläkaren och dra ut en kindtand som inte alls mådde så bra. Med stygn i munnen och med otrolig värk blev det en väldigt lugn alla hjärtans dag! Men vi firande den sedan på söndagen istället!! Den som väntar på något gott!! 🙂 En bit fläskfilé gjorde jag goda rullader av och rödvinssåsen i detta recept måste ni bara prova! Den är helt gudomligt god!! Riktigt krftig och mustig smak och med karamelliserad schalottenlök som är så gott i denna sås! Jag silar inte såsen för jag tycker om de små bitarna av löken, men det är en smaksak. Till detta blev det potatisgratäng och en härlig sallad!

4 port
Det här behöver du :
1 fläskfilé
Salt & nymalen svartpeppar
Olja + smör till stekning
GÖR SÅHÄR :
Putsa fläskfilén och skär den i skivor, 1,5cm tjocka. Banka ut skivorna till väldigt tunt, ca 3mm. Salta & peppra. Rulla sedan ihop och stek rulladerna i olja + lite smör tills de fått fin färg och är riktigt genomstekta. Slå in i aluminiumfolié och låt vila en stund före servering.

Rödvinssåsen :
3 schalottenlök
1 tsk strösocker
1 tsk mörk oxfond
3 dl rött vin
1 msk crema balsamico (Zeta)
1 tsk soya color
Salt & nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Finhacka schalottenlöken mycket fint.Smält smör i en kastrull och tillsätt löken. Låt den bli lätt genomskinlig men absolut inte bränd. Strö över sockret och låt löken bubbla så den blir lite karamelliserad. Slå på vinet & tillsätt oxfonden o. Låt såsen småkoka så denreducerar och blir aningen tjock. Smaka av med lite salt & peppar.

 1. Nu har jag prövat det här receptet! Men jag tror jag stekte köttet liiite för länge, var rädd att det skulle ta längre tid att bli klart inne i rullningen. Jag köpte crema balsamico (det var inte billigt) och fick ihop såsen perfekt. Det passade mycket bra ihop med den lena potatisgratängen och köttet:) Gottigotti!

 2. vilken härlig blogg!!!
  Massa gott!!!

 3. Tina skriver:

  Men det här ser ju FÖR gott ut!! Kram Tina

 4. Annelie skriver:

  Hej vännen.. :o))

  Mums vad gott detta ser ut, blir nog våran ”mysmat” till helgen.
  Använder du vanligt rödvin eller rött matlagningsvin..??
  Om du använder vanligt vin, äré nåt speciellt då eller går vilket som helst bra..??

  Mums va gött med en mustig rödvinssås, ska verkligen bli spännande att testa.

  Ha dé bäst.. // Kramizzar från Skåne genom Annelie

 5. Thomas skriver:

  Va kul att du hittat till våran blogg! Plus att kommentarer är det bästa vi vet 😉 Som du säger, vi koncentrerar oss på matrecept men ser det som ett plus att recensera lite filmer ibland, det brukar ju aldrig skada 😛 Gillar verkligen din blogg, ska testa dina recept framöver!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..