Gott bröd till mustiga Köttgrytor

kryddburken0000697

Ibland är det himla gott med bröd till en mustig köttgryta. Ni vet så man kan sitta och doppa brödet i såsen och bara njuta av alla smaker som finns kvar på tallriken! Då är detta perfekt! Jag ska inte kalla dom för baguetter för då får jag väl hela brödbloggs-kåren på mig! Riktiga baguetter ska ju göras på surdeg! Men detta bröd är enkelt och väldigt gott! Under tiden grytan står på spisen och puttrar han man ju ändå inget särskilt för sig. Passa då på att baka detta bröd med en härlig god knaprig skorpa!

Det här behöver du :
25 gram jäst (½pkt)
6 dl vatten
½ dl olja (solrosolja)
2 tsk salt
15 – 16 dl vetemjöl special

GÖR SÅHÄR :
Ljumma vattnet till 37 grader och rör ut jästen. Tillsätt oljan, salt & nästan allt mjöl. Spara lite till utbakning. Knåda degen smidig ca 10 min. Låt jäsa i bunke ca 1 timme övertäckt med bakduk. Ta upp på mjölat bakbord och dela degen i tre delar. Kavla ut degbitarna och rulla ihop till långa bröd. Lägg på plåt med bakduk över och låt jäsa ytterliggare 30 min. Sätt ugnen på 275 grader. Spraya bröden med en blomspruta med vatten före gräddning. Grädda ca 15-20 min. När 5 minuter av gräddningstiden återstår, öppna ugnsluckan och spraya på bröden. Låt dem svalna utan bakduk på galler!

kryddburken0000696

 
Tips på lite köttgrytor kanske?

 1. Natalie skriver:

  Linda..Kan man frysa brödet?
  Ska ha dop och vill ha ett bröd till buffen men måste ha ett bröd som jag kan baka nu och frysa. Tacksam för svar!

 2. Jag håller med, det är det godaste. När vi äter kräftor brukar mamma tillaga dem i en vinsås och att sedan doppa brödet i det, ljuvligt! Om inte annat så behövs det för att det inte är så mycket mat i kräftorna. 😉

  Emma

 3. Nadja skriver:

  De ser jättefina o knapriga ut! Mums.

 4. Johanna skriver:

  Åh, man blir verkligen sugen på en mustig gryta och bröd att doppa när man läser ditt inlägg!

 5. Jennie skriver:

  Vilka härliga bröd! Älskar när det är en knaprig skorpa på, mums! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..