Hawaiikyckling med Mango Chutney, Annanas & Ingefära

kryddburken0000684

Torsdag kväll och ”tonight is the night”! Årets kock ska koras! Har faktiskt följt Lisas uppdateringarna på Taffel under dagen och det ska bli spännande att se programmet snart! Kvällens middag blev kyckling med sötsur sås med lite sting! Annanas och kyckling gör sig bra ihop, och med ingefära får man den rätta känslan! Himmelsk gott! Inget tillsatt salt och inga övriga kryddor! Kan tänka mig att lite cashewnötter är gott i denna rätt men de hade jag inga hemma idag!

Vet ni förresten hur man klär sig som Kim Possible?? Jag frågade Joline tidigare ikväll om hon hade valt kläder tills imorgon? -”Ja, jag har lagt fram Kim Possible-kläder för hon åker runt och räddar alla i världen”
Smart klädval helt enkelt! 😀

Det här behöver du :
800 gram kycklingfilé
3 msk maizenamjöl
olja + smör till stekning
Sås :
3 vårlökar (alt. 1 purjolök)
½ gul el. orange parika
3 msk Mango chutney (valfri styrka, jag valde mild)
1 burk krossad annanas + spadet
2 tsk riven ingefära
3-5 dl vatten (beroende på hur mycket sås man vill ha)
1 msk tomatpuré
2 tsk Soya
ev. maizenamjöl + vatten till redning

GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingfileérna i mindre bitar. Lägg bitarna i en stor bunke och rör ner maizenamjölet och blanda runt. Bryn bitarna i stekpanna lite åt gången så de får fin färg. Lägg åt sidan så länge.
Såsen :
Hetta upp en stekpanna och tillsätt strimlad vårlök, paprika i bitar, chutney, annanas & riven ingefära! Späd såsen med vattnet och tillsätt sedan tomatpurén & soyan! Låt koka ihop så allt blandar sig väl! Lägg ner kycklingbitarna i såsen och låt puttra på svag värme ca 10-15 min. Smaka av. Tillsätt ev. mer ingefära, tomatpuré eller chutney! Detta är sååå gott! Smaka av tills du är nöjd med den sötsura smaken! Om du vill ha mycket sås så tillsätt mer vatten men tänk då på att såsen ev. behövs redas av.

kryddburken0000686

Kycklingbitarna är fint brynta och får vila en stund!

kryddburken0000687

Koka ihop såsen med alla goda ingredienser! Vårlök, paprika, chutney, annanas, ingefära, soya, tomatpuré, vatten…. Det behövs inga övriga kryddor till denna rätt! Det blir såå gott ändå! Inget salt & ingen peppar! 🙂

kryddburken0000685

Tillsätt kycklingbitarna och låt puttra 10-15 min så kycklingen blir helt tillagad! Smaklig Måltid!

  1. Testade denna rätt igår, det var jättegott tyckte jag. Tog även cashewnötter i mot slutet.

    Men det heter ”ananas” och inte ”annanas” 😉

  2. Tack för en underbar sida! Ska testa denna rätten någon dag hade jag tänkt. Du ger mig massa insperation, tack! 🙂

  3. Camilla skriver:

    Det där såg riktigt gott ut! Måste testa receptet snarast… 🙂

  4. Smarrigt! 😀 Sett något liknande recept med lite indisk inspiration med mango chutney och så.
    Garam Masala tror jag det var:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..