Varm Smörgåstårta + Lycka!!!

kryddburken0000675

Varm smörgåstårta är busenkelt att tillaga! Tänk varma mackor – gör några extra lager och vips så har du en varm smörgåstårta! Den här varianten har jag gjort med rökt strimlad skinka, vårlök, champinjoner, cremé fraiche, kokta ägg, tomater och ost!

6-8 port.
Det här behöver du :
18 skivor formfranska
—–
Fyllning :
300 gram rökt skinka (strimlad)
2 vårlök (alt. 1 liten gul lök)
1 burk champinjoner
1 burk majskorn
4 kokta ägg
1 stor burk cremé fraiche (5dl)
salt & grovmalen svartpeppar
—–
Topping :
3 tomater
2 dl riven ost

GÖR SÅHÄR :
Koka äggen & finhacka med kniv. Strimla skinkan. Finhacka vårlöken. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en stor bunke! lägg ut 6st skivor av formfranska på ett ugnfast fat. Bred på halva fyllningen och lägg ut ett nytt lager formfranska. Bred på resten av fyllningen och sedan ett lager till med formfranska. Toppa med skivade tomater och riven ost! Grädda ca 20-25 min i 200 grader!

kryddburken0000677

Färdig för gräddning! Kör den i 200 grader ca 20-25min! Fyllningen till tårtan kan förberedes dagen innan.

kryddburken0000676

Smaklig måltid!

 1. Monica skriver:

  Lagde denne til kvelds i dag, dette smakte kjempe godt, både liten og stor kosa seg med maten mens vi såg på norske talenter. Tror dette kan bli en ny hit her i huset, ønsker deg og dine en riktig trivelig helg.
  PS kjempe flott blogg du har

 2. Eva skriver:

  Min rann ut lite också, men inte så mycket. Du använde kanske lätt c.f? Den brukar vara lite ”rinnigare”.

 3. anette skriver:

  Är jag den enda som lyckats få creme fraichen att rinna ut över plåten..? Blev jättegott iaf, men inte så fint.. Lägget du skivorna omlott, eller är det som ”höga mackor”?

 4. Eva skriver:

  Nu sitter jag här – härligt mätt i magen. Denna tårta var till och med godare än den ser ut – vilket nästan är omöjligt. Tack snälla för att du delar med dig. Jag kommer att gå upp flera kilo pga din blogg 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..