ANNONS
Integritet på Tailsweep

Zuleikatårta

/

Min mamma Mia fyller 47år idag – 22:a januari!


Hurra hurra hurra hurra! Jag har varit hemma hos mamma idag och donat i hennes kök! På menyn stod en stor härlig köttgryta som fått puttra ca 4 timmar! Till det gjorde jag hemmagjort potatismos kryddat med persilja, nybakade baguetter och Zuleikatårta! Joline gjorde också en otroligt god ”sommar-tårta” med hallon & geléhallon, den återkommer jag till senare! 🙂 Denna Zuleikatårta skulle jag nog tro är lite bortglömd idag! Den påminner mig om när jag var liten, kanske var den mer populär då på 80-talet!? Hur som helst så är den en riktig godbit, lite pyssel men samtidigt väldigt enkelt och otroligt god! Har ni ätit denna tårta? Om inte så måste ni bara prova! Tårtan går utmärkt att frysa med smörkrämen på. Vänta då bara med att bre på grädden till före servering.

Det här behöver du :
Botten :
1½ dl skållad, malen sötmandel
3 äggvitor
1 dl strösocker

GÖR SÅHÄR :


Skålla mandel (låt mandlarna koka upp i en kastrull med vatten ngn. minut. Skölj i kallt vatten och dra sedan av skalet på dom) och mal den i matberedare.

Blanda mandeln med strösockret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd sedan ner i mandeln & sockret. Blanda om försiktigt! Smörj en rund ugnsform, gärna med löstagbara kanter. (ca 23-25 cm i diam). Jag brukar klämma ett bakplåtspapper över bottenformen innan jag sätter ihop formen. Då lossnar bottnen lätt efter gräddning. Använder du bakplåtspapper behöver du ej smörja formen. Grädda i 175 grader ca 30 min. Stjälp sedan upp bottnen och låt den svalna ordentligt!

Smörkräm :
50 gram smör
2 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
3 äggulor

GÖR SÅHÄR :
Förbered gärna denna krämen kvällen innan eller några timmar innan den ska serveras så den får kallna & tjockna ordentligt i kylen! Smält 50 gram smör i en kastrull, tillsätt grädden, sockret & äggulorna. OBS; Se till att det absolut inte kommer med någon äggvita, då blir krämen klumpig. Använd en visp och vispa hela tiden medan du sjuder krämen tills den tjocknat, ca 10 min. Häll upp krämen i en skål och ställt kallt i kylen.

Bred sedan krämen över tårtbottnen, toppa med lite grädde och flagad mandel! Och njut! 🙂

21
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00