Svart Katt står på menyn idag!

kiisen005
Vår älskade lilla ”Kiise”… Nä, vi ska inte ha honom på menyn idag!

Kikar in som hastigast, det är full rulle här hemma och efter två dagars lång-jobb så håller jag nu på klura på en födelsedagsmeny till min mamma som fyller 47år imorgon. Det lutar åt en härlig vintergryta;  Boeuf Bourguignon, Zuleikatårta och en Joline-tårta!

Är lite bekymmrad över vår lilla kisse också, han låter inte bra på ”rösten”, han väser och låter väldigt ”krasslig” om nu en katt kan göra det… Kan katter få lunginflammation?! Ja, ungefär så låter han… Har ingen vidare aptit så jag är lite orolig, hoppas det inte är något allvarligt iallfall! Vi har ju honom inte försäkrad… Får avvakta tills imorgon och se, han kanske bara har en svacka!?

Han verkar ju ha levt ett hårt liv innan han kom till oss! Det är en lång historia som jag ska försöka göra kort… Mager som ett benrangel, full med loppor och annan ohyra… Tusen miljarders fästingar och helt utmattad kom han till oss en dag förra sommaren! Med bestämda steg gick han över gårdsplanen och upp på vår veranda där vi satt och grillade, la sig på dörrmattan och fullkomligen rasade ihop… Han betedde sig precis som om han alltid hade bott här…

Vi tog självklart ut lite mat och vatten åt honom. En burk leverpastej var det jag kunde hitta som jag trodde skulle passa! Det slukade han vilt, så han fick en till, sen somnade han nöjt på en av stolarna! Och där ligger han alltså än idag!
kiisen004
Kiisen dan efter han kom till oss.. Inte så vacker och väldigt mager.

Vi ville inte ta in honom, dels för att det förmodligen är någon som äger den stackars kraken, och dels för att vi är allergiska. Men dra på trissor när katten fortfarande låg kvar och snusade på stolen när vi gick upp på morgonen! Dalton var såklart kissnödig och vi tänkte på en gång, jaha, nu försvinner väl katten till skogs igen!

Dalton tog några försiktiga steg förbi katten på stolen, inget mer hände än att katten frästen ljudligt men låg helt orörlig! Dalton gjorde sina behov och ville såklart lite senare gå in igen!

Pyttsan!!!
Katten hade nu placerat sig mitt på mattan som ligger på verandan, längst ut mot första trappsteget satt han stolt som en tupp och såg väldigt majestätisk ut! Inte sjutton fick Dalton komma in inte!! Här bor jag!! Vilken katt, har aldrig sett på maken alltså!
Jag fick lyfta bort katten för tillfället så Dalton snabbt som sjutton kunde smyga förbi! Sen va de lugnt igen, katten la sig på ”sin” stol…

Det gick en massa dagar och katten förblev hos oss, vi började nog misstänka att han var en ”kvarglömd” sommarkatt… Ingen som sakande eller efterlyste honom! Den stackars kraken!
Vi gjorde honom ”fin”, plockade fästingar, gjorde honom ren och avmaskade honom. Han fick mat och vatten morgon och kväll och han hade nu valt att bo hos oss! En dag i veckan drog han iväg på jakt och kom hem sent på kvällen, de kvällarna var han inte hungrig! Så gör han än idag! *S*

När det blev lite kyligare ut började vi fundera på hur vi skulle göra. Minusgrader och bo på en veranda var nog inte så mysigt i längden! Nicke snickrade ihop en fin liten röd ”stuga” med vita knutar & självklart vinterisolerad! En ventapad-filt och sen flyttade han in i sitt lilla ”ett rum & kök”! Han älskar sitt hus!
kiisen007
Ett rum & kök till vår svarta lilla lyckokatt!

Hela vintern har han legat där inne och myst, haft det gosigt och varmt. Ibland vill han komma in och det får han, men han vet inte riktigt vad han ska göra inne, han hoppar runt på köksbordet och spinner och jamar om vartannat och är inte alls så rofylld som han är ute. Efter 10min inomhus så är han nöjd och sitter vid ytterdörren och vill ut igen! Vi har helt klart fått oss en renodlad utekatt och han verkar stortrivas med livet!kiisen002
Kiisen tar sig en vilostund i Jolines säng…

Nu är han en riktigt bjässe, har lagt på sig en massa hull och fått fin, tjock och glansig vinterpäls! Kolsvart som natten är han, så vacker och såå otroligt go! När man kommer ut på verandan och han ligger i sitt hus börjar han spinna så fort han hör våra steg, han älskar barnen och dom honom! Han vill gärna sitta i knät, bli smekt och ompysslad, en kärlekskrank kille med andra ord! Han är nu döpt till ”Kiisen”.
kiisen006
Kiisen & Joline!

Hans relation med stora Dalton har nu blivit fullkomlig. När Dalton får sin matskål ute så delar han med sig till Kiisen som gärna tar sig en smakbit innan hans mat kommer ut! Det ser otroligt kul ut när en stor mastiff och en liten kisse delar matskål! Nåja, nu är grabbarna riktigt goa vänner och tycker om varandras sällskap!
kiisen001
Kiisen håller Dalton sällskap vid matskålen efter att ha fått sig en smak-tugga! 🙂

Håll nu tummarna för att vår lilla kisse inte alls är sjuk… Kanske bara lite förkyld?! Ja, det blev visst inget snabb-inlägg som jag hade tänkt utan ett långt katt-inlägg! Men ibland är det kul att vara lite *ot* också! På återseende säger jag och jag skickar en massa kramar till er alla som läser, ni är såå goa allihop! Återkommer imorgon!

 1. Oj, vilken söt kisse! Självklart hjälper jag till att hålla tummarna för att han är frisk och kry. Vet ni om han tar råttor och fåglar? Katter som äter rått kött får ibland mask och det kan de bli hesa av har jag hört.

 2. Vilken historia med ett underbart slut. Hoppas kissen mår bättre snart. Vår katt hann bli 20-år innan hennes njurar la av. Saknar henne än faktiskt.

  Nadja

 3. Underbara ni, att bli utvald av en katt på det viset, och kunna/vilja förstå den lilla varelsen, är mycket speciellt.
  Grattis till både er och Kiisen.
  Hoppas han kryar på sig.

 4. Han kan absolut bli riktigt förkyld. Det kan även smitts från människor. Så länge han inte blir riktigt hängig ät det nog ingen fara. Om det är så att ögonen blir röda och varar, eller han blir snuvig är det bara att ge ögon o näsdroppar!

 5. Hej!
  Det kanske bara är lite snuva förhoppningsvis!
  Gillar verkligen det fina huset ni fixat åt honom =)
  Ni verkar va en sån go familj!
  Massa kramar

 6. Katter kan få något som heter kattsnuva. Mina små fick det när dom var ett par månader gamla. Nös och snorade och rinnande ögon. Dom fick pencillin och ögondroppar. Dröjde inte länge förrän dom var tillbaka i tipp topp form.

 7. Vilken fin katt och vilket fint hus det är tur att min 20 åriga brunmaskade Birma inte kan se det. Min katt blev förkyld för två månaders sedan och jag tog henne till veterinären. Det rann ur hennes näsa och hon nös. Jag bad då om en prisuppgift innan, de skulle även kolla njurvärdena på henne.Allt gick på 2 500,-. Hon blev frisk ifrån sin förkylning med penicillin och äter njurfoder nu. När hon var liten så tappade hon färgen på nosen och kunde inte längre ställas ut och jag var tvungen att visa upp en kull med ungar för att få ut på försäkringen. Då avslöt jag min försäkring. Lycka till med kissen

 8. Tänk att änglar finns! Blir lika glad varje gång jag ”hittar” en och denna gång var det ni! Visst kan katter bli både förkylda och få lunginflammation, håll ett öga på Kiisen så att han inte får feber! Du har en underbar hemsida som jag har besökt ett flertal gången i min jakt på bra och goda recept. Många hälsningar från Ingemari + flock

 9. Vi hade en katt som fick inflammation i övre luftvägarna,pencillinkur på.Och så får dom sprutor mot kattpest och kattsnuva med jämna mellanrum(vartannat år eller varje,beror på)

 10. Vilken underbart fin historia! Skönt att Kiisen mår bättre nu. Jättefint hus ni gjort åt han också. Ska nog testa att göra dina gifflar, de ser riktigt smaskiga ut.

  Mvh Therese

 11. Visst är det fint att kissen väljer att bo hos en familj! Mina föräldrars katt har ett likande öde. Hon är också kolsvart! Fast hon skulle ha ungar när hon kom. Man blir varm i hjärtat när man hör om din kisse och dig! Mvh Catrin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..