GI – Laxwok Fish Sauce

kryddburken0000651

God kväll kära bloggläsare! Nu är jag online igen efter några dagars jobb! Och självklart har jag lite recept på G! Eller GI kanske jag ska skriva! Det här var nåt helt otroligt gott måste jag säga, tycker det är ganska fräscht att ibland skippa, ris, pasta, potatis etc! Man blir mätt på ett helt annat sätt, inte så mäktigt och det är ju dessutom nyttigt! Så länge barnen äter grönsaker så funkar det ju fint och det gör dom gladeligen! Det är inget krångel-recept det här, bara steka på laxfileér i stekpannan, låta steka så de får fin färg och sen i med wokgrönsakerna. Slå över Fish Sauce och låt steka ihop tills laxen är klar! Wooila! 🙂 Strössla rätten med lite färsk vårlök och servera med några fina små broccolibuketter! Gott så in i bomben! Ni måste bara prova! Själv är jag inte så bekant med just Fish Sauce så jag har ännu bara testat Santa Marias flaska men jag kan tänka mig att det finns en uppsjö av dessa. Har du nån du kan rekommendera?

Det här behöver du :
4 laxfileér
2 morötter
1 ask färsk minimajs
1 burk vattenkastanjer
1 burk wokmix
1 knippe vårlök
2-3 msk Fish Sauce
500 gram broccoli

GÖR SÅHÄR :
Skala och skär morötterna i tunna slantar. Dela minimajsen i lagom stora bitar. Slå lite rapsolja i stekpannan och stek laxfileérna så de får fin färg. Tillsätt grönsakerna, allihop utom broccolin. (som du sjuder i kastrull med saltat kokande vatten tills de är lagom mjuka). Slå på nån Fish Sauce och låt allt få fräsa ihop tills laxen är genomstekt. Strössla över vårlök & servera med broccolin.

 1. KarinW skriver:

  Jag älskar fishsauce och Oyster brand är märket (nuoc mam och nam pla är snälla sorter som bara luktar lite kattpink)och den är jättegod, flaskan är stor och finns i asiatiska butiker, godare än Santa Marias tycker jag. Måste bli fisk snart och din ser så god ut.
  Ha en bra helg Linda!

 2. Ninna skriver:

  Åh vilken härlig och mysig blogg som ger mig en massa tips på vad jag kan laga för mat och vad man kan slänga ihop för mumsigt.
  Tack för denna fina blogg!! ;o)

 3. Ulrica skriver:

  men vilken kalas bra sida jag halkade in på… Här kommer jag nog bli sittandes länge. Hoppas på att jag kan hitta ngt ätbart till kvällens middag också!

 4. Jennie skriver:

  Mums! Och vilken härlig bild!! Helt fantastiskt fin! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..