ANNONS

Nyttig & Matig Dinkelsallad som passar till nästan allt!

/

kryddburken0000645

Här kommer ett urgott recept på en fräsch, matig sallad som passar jättebra till både kött, fisk & kyckling! Ibland är det gott att ”byta bort” pasta, potatis och annat vanligt! Denna sallad kan ätas både ljummen och kall! Dinkelriset har en god lite nötig smak och är väldigt proteinrikt! 

4 – 6 port
Det här behöver du :
Kokt dinkelris till 4 port (Labans Kvarn på Gotland)
1 morot
½ zucchini
1 rödlök
½ bit fetaost (ca 50-60g Fontanas eller Zetas)

Vinegrette : 
2 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja alt. rapsolja
½ vitlöksklyfta (eller en liten)
1 tsk torkad mynta
1 tsk torkad basilika
Salt & Grovmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop vingretten. Finhacka vitlöken och blanda den med vinägern tillsammans med kryddorna. Tillsätt oljan sist. Skala moroten och gör sedan långa strimlor av den till salladen. Skölj zucchinin och gör likadant med den. (den behöver inte skalas) Strimla rödlök och blanda runt allt i en stor skål. Häll på vinegretten och lägg upp allt på ett fat tillsammans med dinkelriset! Smula över fetaosten. Smaklig måltid!

kryddburken0000646

17
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00