Nyttig & Matig Dinkelsallad som passar till nästan allt!

kryddburken0000645

Här kommer ett urgott recept på en fräsch, matig sallad som passar jättebra till både kött, fisk & kyckling! Ibland är det gott att ”byta bort” pasta, potatis och annat vanligt! Denna sallad kan ätas både ljummen och kall! Dinkelriset har en god lite nötig smak och är väldigt proteinrikt! 

4 – 6 port
Det här behöver du :
Kokt dinkelris till 4 port (Labans Kvarn på Gotland)
1 morot
½ zucchini
1 rödlök
½ bit fetaost (ca 50-60g Fontanas eller Zetas)

Vinegrette : 
2 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja alt. rapsolja
½ vitlöksklyfta (eller en liten)
1 tsk torkad mynta
1 tsk torkad basilika
Salt & Grovmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop vingretten. Finhacka vitlöken och blanda den med vinägern tillsammans med kryddorna. Tillsätt oljan sist. Skala moroten och gör sedan långa strimlor av den till salladen. Skölj zucchinin och gör likadant med den. (den behöver inte skalas) Strimla rödlök och blanda runt allt i en stor skål. Häll på vinegretten och lägg upp allt på ett fat tillsammans med dinkelriset! Smula över fetaosten. Smaklig måltid!

kryddburken0000646

 1. K skriver:

  Hej! Vill bara rekommendera den bästa fårosten, DODONI (finns oftast i internationella matbutiker och även i vissa willys). Alla som har smakat blir överförtjusta i smaken och i den krämiga konsistensen. Tudellu från greken 😉

 2. sofie skriver:

  Fortsätt med massa fräsha sallader. Jag har låst mig på den gamla vanliga som jag alltid gör och behöver massa inspiration!

 3. Anna skriver:

  Detta måste jag testa! Jag åt ganska mycket liknande ”röror” ett tag, men nu var det evigheter sen. Ska testa denna variant inom kort! (Den var himla tjusig också, iochmed att man skalar grönsakerna)

 4. Jag som älskar ris kan inte annat än tycka att det ser ljuvligt ut! Zucchini, morot, fetaost…mm, kan inte bli bättre.

  Emma

 5. Ser hur gott ut som helst.. annars går det lika bra med Grönsakssoppa;-)
  ha de fint kram på dig

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..