ANNONS
Integritet på Tailsweep

Jolines Bamse-Köttbullar med Gröna Oliver i Tomatsås

/

Dessa köttbullar är inte vilka köttbullar som helst! Joline stod för middagstipset idag och det skulle vara STORA köttbullar – Bamseköttbullar! En god puttrande tomatsås av Muttis underbara konserver kunde ju inte bli fel! Vi hjälptes åt i köket att hacka gröna oliver, blanda en massa goda kryddor och sen rullade vi Bamse-köttbullar som sedan fick stå och puttra i en helt underbart god tomatsås! Har även lagt till en ny kategori i listan, nämligen ”

Jolines Recept

” 🙂

Det här behöver du :
500 gram nötfärs
1 dl finhackade gröna oliver (med paprikafyllning)
1 dl vatten
1 msk potatismjöl
1 tsk Lawry´s kryddsalt
1 krm spiskummin
1 krm ungersk paprikakrydda

Tomatsåsen :
2 burkar Mutti finkrossade tomater
½ konservburk vatten
1 hönsbuljongtärning
Salt & grovmalen peppar
1 msk oregano
Maizenamjöl + vatten till redning

GÖR SÅHÄR :


Blanda alla ingredienser till färssmeten. Rulla nästan tennisbollsstora köttbullar och stek på hög värme runt om tills de fått fin färg. Stek några i taget och lägg upp på tallrik så länge. Skölj ur stekpannan från fett och häll sedan i alla ingredienser till tomatsåsen. Lägg i köttbullarna och sänk värmen.

Låt de stå och småputtra med locka ca 45 min. Smaka av med salt & peppar, vill du ha en lite sötare tomatsås, ta en tesked honung i! Red. ev av såsen för tjockare konsistens med lite maizenamjöl utrört i vatten.


Världens godaste fredagskäk enligt Joline! Stora Bamse-köttbullar!


För lite vuxnare tillställningar, smaksätt gärna med chili och färsk koriander i såsen!

10
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00