Stora Spenat & Ostfyllda Ravioli med Zucchini Citron & Dillsås

kryddburken0000627

Hur står det till idag efter nyårsfirandet? Inga missöden med raketer eller dylikt? Hoppas ni alla haft ett jättemysigt nyårsfirande & god fortsättning på det nya året 2009!! Här hemma lyser solen och det är friskt och skönt ute, några minusgrader! Riktigt härligt januariväder! Vi ska åka och hälsa på mormor Mia strax, tänkte bara bjuda på ett supergott recept på en enkel pasta med sås! Färsk fylld pasta med spenat & ost. En sås gjord på strimlad och grovhackad zucchini, dill, citron & vitlök! Jag lovar det är supergott!!

Det här behöver du :
Färsk ravioli till 4 port
½ zucchini
2 vitlöksklyftor
 1 kruka dill
1 msk citronsaft
2dl burk cremé fraiche
2 dl mjölk
Salt & grovmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Skölj zucchinin och skala med potatisskalaren långa strimlor av det yttersta gröna. Skär ner resten av zucchinin i mindre bitar. Lägg ner i stekpanna i lite olja, pressa ner vitlöksklyftorna, finhacka dillen och lägg i. Presssa över citronsaften! Låt alt få fräsa ihop någon minut. Slå på cremé fraichen och mjölken. Låt koka upp, smaka av med salt och peppar! Servera till färska ravioli! Att göra egen pasta är både gott & inte alls svårt! kolla in mitt recept här på hemmagjorda ravioli >>

 1. Är lite förvånad att du inte lägger i hushållsost..hur gott som helst!

 2. KarinW skriver:

  Allt är bara bra på det nya året och jag blir så glad varje gång jag tittar in till dig!
  Pastan ser ljuvlig ut! Måste testa att göra egen snart.
  Trevlig helg till er på Öland/Karin

 3. Lena skriver:

  Mums!

  Ha en bra dag!

  Kram Lena

 4. Mmmm, det här vill jag testa nu under helgen:)
  Lite nyårsinspiration är inte fel.
  God fortsättning!

 5. Jennie skriver:

  Ville bara önska dig ett Gott Nytt År! 🙂

  // Jennie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..