Asiatisk Kycklinggryta med Sting!


Ibland blir man bara sådär in i bomben sugen på en het gryta med massa goa grönsaker och med lite sting i! Ikväll gjorde jag en sk. kinagryta, dock inte sötsur sås, mer åt det starka hållet! Kinakål, minimajs, vattenkastanjer och purjo tillhör mina absolut favoriter i en sån här gryta! Champinjonerna göre sig icke besväret denna gången! Däremot pricken över i:et fick bli cashewnötterna! En snabblagad middag. Medans riset kokar har du fixat färdig denna gryta! Det räcker nog gott och väl till 8-10 port. Frysa in skulle jag inte rekommendera, grönsakerna tappar all sin krispighet då! Men håller gott och väl i kylen i 2 dagar så detta får bli lunch på lördag! Dagen idag har varit en riktigt pysseldag, Joline och jag har bakat ut pepparkakshjärtan av den sista degen! (dags att göra en ny) Sen har vi spritsat och dekorerat! Fick en stor kartong innan lunch också med en massa krav-märkta glasflaskor med ”bubbelvatten” från Malmberg smaksatta med citron & apelsin! Ska bli spännande. Det dimper ner massor av varuprover  nu innan jul, jättekul! Mer om allt detta lite senare!

Det här behöver du :
4 kycklingfileér (utan skinn)
den gröna delen av en purjolök
5 blad kinakål
1 burk minimajs
1 burk skivade vattenkastanjer
3 dl saltade cashewnötter
½ grön paprika (hittade ingen grön i affären så det fick bli gul)
2 liter vatten
2 msk tomatpuré
1 msk sambal oelek
1 msk worschestersås
1 tsk D´Elidas chilisås
1 krm piri piri mald (Toja import)
1 krm ungersk paprika mald (Toja import)
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingfileérna i bitar och fräs i stekpanna tills de fått fin färg. Skär purjolök, kinakål och paprika i grova strimlor. Ta fram en rejäl gryta, sätt på spisen och häll i vattnet. Tillsätt tomatpurén, sambal, worschestersåsen, chilisåsen och kryddorna och låt koka upp. Vänd ner alla grönsaker och även de stekta kycklingbitarna samt cashewnötterna. Låt koka upp och sänk värmen, ca 10min. Smaka av grytan med salt & peppar! Red av med lite maizenamjöl utrört i vatten! Smaklig Måltid!

kryddburken0000607

Använd en rejäl gryta på iallfall 5 liter! Det blir massor med mat!

kryddburken0000606

Nu snart dags för servering! Grytan doftar helt underbart gott!

 1. Åååå.. kan inte säga nåt annat när du serverar en sån gooo rätt.
  Jag älskar asiatsika maträtter som detta går under.
  MÅSTE jag bara koka ihop nån dá..

  Jisses vad jag önskar jag hade din energi till allt du gör i köket.. är avundsjuk på dig.. :o/
  Brukar aldrig vara avundsjuk.. men jag vill OXÅ ha den energi och glädjen att hålla på i köket.
  Du är fantastisk.. din familj måste vara överlyckliga att ha en fru och mamma som är så kanonduktig.
  Kram på dig och ha nu en riktigt mysig 3:e advent.. // Annelie

 2. som vanligt så ser det helt suveränt gott ut!

  Ja, det är mitt köksfönster på fotot. Jag är lite ”gammeldags” och traditionell kring jul. Lila glitterkulor göre sig icke besvär trots döttrarnas påtryckningar 🙂

 3. Asiatisk gryta är jättejättegott! Och det där såg fantastiskt ut. Man kan dessutom variera ingredienserna så himla mycket. Hmm, undra om det blir asiatiskt till middag idag bara för det. Du gjorde mig sugen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..