ANNONS
Integritet på Tailsweep

Cowboysoppa med Klimp

/

Det här en en riktigt god vintersoppa som är riktigt uppskattad av de små i familjen! Enkel att tillaga och billig mat är det också! Klimp är en gammal favorit som mamma alltid gjorde till köttsoppan när jag var liten och det är ju såå gott! Har ett svagt minne av att denna soppa också lagades av viktväktarna för många herrans år sen, nyttig och fettsnål! Ta vad som finns i kylskåpet att ha i soppan, men grunden ska vara köttfärs, sen tycker jag det är gott med just morötter och potatis, men även rotfrukter passar fint och lök i någon form! Smaklig måltid! Den här soppan räckte till 2 vuxna och två barn, samt två matlådor!Det här behöver du :

500 gram nötfärs


1 burk krossade tomater


3 potatisar


2 morötter


1 rödlök


2 vitlöksklyftor


1,2 liter buljong (vatten + 2 msk kycklingfond)


Grovmalen svartpeppar


Salt

GÖR SÅHÄR :


Skär potatis, morötter & rödlök i mindre bitar. Finhacka vitlöken. Smält smör i en stor gryta och fräs på färsen så den får fin färg!

Tillsätt krossade tomaterna, potatis, morötter, rödlök & vitlök. Slå på buljongen och låt allt få koka upp och skumma av soppan. Krydda med grovmalen svartpeppar och ev. salt! Låt soppan småkoka ca 10-15 min. Servera med klimp och ett gott bröd!Klimp :

2 ägg


1 dl mjölk


4-5 dl vetemjöl


½ tsk salt

GÖR SÅHÄR :
Vispa ihop ägg & mjölk! Rör ner mjölet lite i sänder så du får en slät smet, salta. Klicka ner små bollar med hjälp av två skedar i kokande vatten eller direkt i soppan, låt koka ca 5min.


Världen enklaste och mest uppskattade soppa av barnen! Skära potatis och morötter i bitar är perfekt för barnen att hjälpa till med maten också!

16
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00