Helgens Goda Glögg & Röda Viner

vin

Blev så glatt överraskad idag när lastbil anlände på gården för att leverera två styck flaskor av röda viner!! Perfekt till denna Alla-helgons helg! Strax där på hämtade jag in posten och fick en postavi till ännu ett paket och detta från Dufvekrooks Starkvinsglögg! Xmas Delight! Alla tre flaskorna lanseras nu i början av november på systembolaget! Ska bli jättespännande att prova! Återkommer självklart med omdöme av samtliga tre när jag väl smakat! Inte illa alls! Perfekt för att få igång den rätta julstämningen, eller vad säger ni? Har ni druckit någon glögg ännu? Nu längtar jag ännu mer till julen…
 
Fr.vä; George Wyndham Shiraz Grenache, ett rött vin med ”mycket fruktig, något syltig smak med rostad ekfatskaraktär, inslag av plommon, mynta, peppar, örter och sötlakrits”. (citerat från symstebolagets hemsida) Finns att från och med början av november, en flaska kostar 109kr och har nummer 99556. Ska passa väldigt bra till grillade kötträtter. Detta ska bli spännande, får se till och laga något riktigt gott i helgen och korka upp flaska och provsmaka! Återkommer självklart med omdöme!

Bin 555 Shiraz Wyndham Estate, ett mörkt rött vin med ”Stor, tydligt fruktig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, sötlakrits, gummi och eucalyptus” (citerat från systembolagets hemsida). En flaska kostar 97 kr och har nummer 6829. Även detta vinet passar bra till grillade kötträtter, såsom nöt & lamm. Intressant! Rökt fårfiol och ett glas av detta kanske inte är så tokigt?! Även detta vin finns i butik från och med början av november. Finns det nån riktigt bra vinkännare där ute som kan råda mig kanske, vin är inte min starka sida alls, vad som passar till osv.. Men gott är det!

dufvenkrooks_glögg

Dufvekrooks Xmas Delight, starkvinsglögg smaksatt med kakao! Även inslag av kanel, vanilj och mint… Kan det bli en bättre försmak på både vinter & stundande jul än detta? Glögg som är såå otroligt mysigt och doftar så gott ger verkligen fart på julstämningen, inte för att man ska börja för tidigt, men en liten tjuvsmak kan man väl få iallfall! Kostar 69 kronor och kommer ut i början av november!

 1. åh jag har vart s sugen på att testa den där, såg en massa roliga glöggsorter på systemet 🙂

 2. Dufvekrooks måste testas! Kakao, kanel, vanilj, mint…spännande smaker! Skulle köpa Årets Glögg från Blossa…men som vanligt tar den slut direkt 🙁 I år hade de småflaskor av föregående års smaksättningar också och de var självklart tvärslut de med…

 3. Har inte druckit något av dessa viner men utifrån vineriets information, som skiljer sig markant från Systembolagets, kan man dra vissa slutsatser. Vad gäller George Wyndham Shiraz Grenache 2005 så skall detta vara ett fruktigt vin med inslag av hallon, turkish delight och en fin kryddighet. Dvs. detta är ett sannolikt lite lättare än Bin 555. Jag kan tänka mig att en gryta med potatismos eller pressad potatis skulle passa väl till detta. Bin 555 Shiraz från samma producent, detta verkar vara en rätt typisk australiensk Shiraz med mycket plommon, lite ekig och en pepprig avslutning. Även om australiensisk Shiraz har en tendens att vara lite fruktigare än Europeisk kan man behöva tämja tanninerna något, t ex genom en gräddig sås. Annars tror jag att en stek eller lamm passar bra till denna typ av vin.

  http://www.wyndhamestate.com/apps/wine/country_wines.php?frmCountryID=5

  Magnus Reuterdahl

 4. Fredrik skriver:

  Ni verkar vara inbitna shirazdrickare 😉 Köpte häromdagen en Shiraz på nedsatt pris på Systembolaget. Poole’s Rock 2002 Shiraz för 125 kr. Ord. pris var 193 kr.. Hoppas bara att den är god 🙂 Men det är kul att det går att göra lite kap ibland, även på systemet.

 5. Jessica skriver:

  Åhh, den glöggen lät ju hur god som helst, måste bara prova den.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..