Dagens Skörd av Chiliplantorna

odla_chili

Så härligt att kunna få skörda chilin äntligen! Fråga mig inte vad det är för sorter för jag har tappat kollen för länge sen, men en salgi blandning av jalapeno, spansk peppar, pepperoni och några till som jag inte minns… Att dra upp chiliplantor från frö var inte så svårt, men dom tar väldans lång tid på sig att mogna så en del är inte färdiga ännu?! Chokladchilin har jag fått ta in för frosten, men dessa juveler är nu färdiga att njutas! Får bli en hel del grytor med chili i vinter!! Har ni några goda chilirecept på lager??

Sichuanolja

Apropå Chili så fick jag en himla härlig Chili & Sichuanpepparolja! En olja du kan använda som bordskrydda till maten att bara droppa på eller blanda ner i rykande färsk pasta, en bolognese eller varför inte göra en god salladsvinegrette på! Oljan kan du köpa på NK Saluhall, Kajsa Varg och Chez Albert i Stockholm och självklart på www.chilihouse.se

 1. Malin!
  jag är mega-avundsjuk!!! 🙂

 2. Malin skriver:

  Du anar inte hur glad och tacksam jag är för det 🙂 Bor kanske fem, tio minuters promenad från det lilla matparadiset!Oftast går jag dit och bara njuter. Man behöver liksom knappt köpa något för att få sin dos av finmat 🙂

 3. Unga morsan!
  Ja, chili är en perfekt smaksättare till mycket!

  kardemummagumma!
  Aha! Där ser man, då känner du ju till dom! Hoppas du hittar kryddan!

  Malin!
  Den som ändå kunde ”springa” till Cajsa… *suck*

  Pialotta!
  Va roligt! Hopaps du gillar den!

 4. Chilli är en härlig krydda, som jag använder med försiktighet, då mannen har lite känslig mage;-)
  Jag älskar kryddor av alla de slag och den här oljan skulle passa mig perfekt:-)
  Ha de gott.. kram på dig

 5. Malin skriver:

  Vilka fina chilifrukter! Och nu är det jag som springer till min favoritbutik Cajsa Warg och letar upp den där oljan! Tack för tips! (Vi är galna i stark mat i det här huset).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..