Citronlax med Medelhavskrydda


Denna fiskrätt slår det mesta! Jag är ingen fiskfavorit egentligen men detta var riktigt gott och det ska jag göra igen, måååånga gånger! 🙂 Laxen är stekt i större kuber, kryddad med en Rub (Mediterranean Seasoning Rub från Toja Imports plåtburkar med fönster). Gav riktigt god smak till laxen tillsammans med en hel citron som jag pressad i! Jag lät allt sammans få puttra ihop med lite cremé fraiche, några droppar vitvinsvinäger och vips så blev det sååå gott! Till detta en härlig sallad med citronvinegrette! Har haft en hel del att stå i på sistone och inte hunnit med riktigt känner jag! Ni är så flitiga med att både kommentera och maila så det känns ibland lite smått stressande att hinna med allt! Men jag har lovat mig själv att bloggen inte ska få stressa mig att uppdatera för då förlorar det liksom sin tjusning om det inte är roligt längre & det ska det ju fortsätta vara har jag bestämt! Jag kommer att svara på alla maila i sinom tid! Tack alla ni som hör av er! Ni är guld värda! Det är inte alltid lätt att få ihop det med både heltidsjobb & familj och en krävande Kryddburk så jag hoppas ni har lite överseende då och då! Må så gott alla mina läsare och ha en trevlig kväll!

4 port
Det här behöver du :
4 laxfileér
Saften av en hel citron
1 msk Mediterranean Seasoning Rub
1 burk cremé fraiche (öka på mängden om du vill ha mer sås)
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk flingsalt
ev. lite vatten att späda med om såsen blir för tjock

GÖR SÅHÄR :
Skär laxen i större kuber och fräs på i stekpanna i lite smör så de får fin färg. Pressa över citronsaften och krydda! Slå på cremé fraiche, vitvinsvinägern och låt allt få puttra ihop ca 5 min. smaka av med flingsalt och späd ev. såsen med lite vatten om du tycker den blir för tjock!
 


En god puttrande laxgryta! Det doftade helt ljuvlig i hela köket!


Enkel sallad men med en riktigt läcker vinegrette på citronsaft, olivolja, vitvinsvinäger & några teskedar av samma krydda som jag använde till laxen!

 1. Linda skriver:

  Hjääääälp Linda….vad är Mediterranean Seasoning Rub? Sambon försöker förtvivlat få tag på det, vi ska ha folk 19.30….:-S

  1. Linda!
   Den kryddan har förmodligen utgått ur Fiddes Payne sortiment… Men den innehåller : ; Rostade vitlöksflarn, torkad lök, torkad persilja, torkad
   gräslök, torkad grov rödpepparflarn, svartpeppar, torkad timjan.

   Hoppas de blir bra ändå! Ta lite örter, lök, vitlök, peppar så blir de toppen!
   /Linda

 2. Tommy skriver:

  Hej igen,

  jag gjorde den här goda maträtten och familjen njöt otroligt, tack. Är du på mässan till fredag?

  Mvh
  Tommy

 3. Anna!
  *skrattar* Bara glöm att jag kommer att lära mig äta lever! No no!!

 4. Anna skriver:

  Oj, det ser läskigt gott, särskilt för en fiskFANTAST som jag 🙂 Jag har ju lärt dig att tycka om keso (lite iallafall tror jag) så nu blir nog nästa utmaning att lära dig tyka om lever för det är sjuuuuuukt gott, nästan lika gott som sill och bruna bönor ;P Hoppas allt är dundermonsterbra med dig idag och det dära brödet du har bakat fundilerar jag på om jag ska våga mig på (fast jag kan apselut INTE baka) fast utan nötterna då förståss 🙂

 5. kardemummagumma!
  Ja, det låter inte som om det ska vara några problem att svänga ihop en sån krydda själv! Så lycka till!

  Jennie!
  Jag börjar hålla med dig så smått… 😉

  Proforma!
  Ja gör det, det var supergott!

  Chokladbollen!
  Tack tack! 🙂

  josla!
  Tack själv!

  Tina!
  Det där med pesto på är itne helt fel heller! Riktigt gott ju! Kram tillbaka!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..