ANNONS

Champinjonsoppa

/


En busenkel värmade god soppa när höstrusket viner utanför köksfönstret! Gjorde den här igår till lunch och den är verkligen mättande! Champinjoner är ju något av det bästa jag vet, men inte alltid dom färska, utan dom på burk! 🙂 Men i soppa ska det helt klart vara färska stora vita champinjoner!! Tycker kanske inte egentligen att man nödvändigtvis måste mixa soppan heller, den blir god ändå och så ser man också vad det är i! Har jag gjort soppan själv så är det okej för då vet jag ju vad jag haft i, men annars har jag väldigt svårt för mixade soppor nån annanstans! 😉

2 – 3 port
Det här behöver du :
1 liter färska champinjoner
3 schalottenlök
4 dl buljong (1 msk viltfond med kantarell + 4 dl vatten)
1 dl matlagningsgrädde
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Finhacka schalottenlök, fräs upp i en kastrull med lite smör. Dela champinjonerna och lägg ner. Låt den få lite färg och slå sedan på buljongen och grädden. Låt koka ihop ca 5 min. Mixa soppan slät och smaka av med salt & peppar. Servera med en klick philadelfiaost i i soppan!

5
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00