Champinjonsoppa


En busenkel värmade god soppa när höstrusket viner utanför köksfönstret! Gjorde den här igår till lunch och den är verkligen mättande! Champinjoner är ju något av det bästa jag vet, men inte alltid dom färska, utan dom på burk! 🙂 Men i soppa ska det helt klart vara färska stora vita champinjoner!! Tycker kanske inte egentligen att man nödvändigtvis måste mixa soppan heller, den blir god ändå och så ser man också vad det är i! Har jag gjort soppan själv så är det okej för då vet jag ju vad jag haft i, men annars har jag väldigt svårt för mixade soppor nån annanstans! 😉

2 – 3 port
Det här behöver du :
1 liter färska champinjoner
3 schalottenlök
4 dl buljong (1 msk viltfond med kantarell + 4 dl vatten)
1 dl matlagningsgrädde
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Finhacka schalottenlök, fräs upp i en kastrull med lite smör. Dela champinjonerna och lägg ner. Låt den få lite färg och slå sedan på buljongen och grädden. Låt koka ihop ca 5 min. Mixa soppan slät och smaka av med salt & peppar. Servera med en klick philadelfiaost i i soppan!

 1. anette skriver:

  Bra tips nu i veckan när ungarna är lediga fr skolan. Behövs lite lunchtips då.

 2. Gud så gott..Men nu ikväll blir det lite annat fredagsgott som väntar magen.. soppan tar jag med mig:-) Kram till dig o trevlig helg

 3. Jäklar, min kommentar försvan. Typiskt för WordPress. Nåja, det kunde ju ha varit värre, det kunde ju ha varit något viktigt, något som jg orkat att skriva en gång till.
  🙂

 4. Jennie skriver:

  Är så julsugen så att jag får kramp i bakningshänderna! Haha! Var även nere i affären och köpte Anna’s Pepparkakor förut som jag skall mysa med i helgen! Ikväll blir det Highschool Musical On Ice på Skandinavium, skall bli så trevligt så!

  Champinjonsoppan ser riktigt god och värmande ut nu i höstmörkret!
  Nu i helgen tänkte jag våga mig på att laga pumpasoppa. Har du ätit det? Isåfall, vad tyckte du om det? =)

  Trevlig fortsatt torsdag och får inte glömma att påminna om min tävling jag har håller på min blogg (direktlänk): http://kalasgott.blogg.se/2008/october/hostlovs-aktivitet-tavling.html

  Kram, Jennie 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..