Kryddburken 30år…

width=420

Klicka på bilden för förstoring!
Jaha, då har man passerat de 20 & blivit vuxen! Inte sant!? 🙂 Idag är jag faktiskt BARA 29år och 366 dagar, det är väl helt okej att säga så?! En mysig ganska stilla helg med bara familjen & några goda grannar! Vi mumsade smörgåstårta på dan och senare på kvällen satte vi oss vid vår lilla lägereld och njöt av brasvärmen medans vinden blåste och ja, faktiskt så regnade det lite också! Men vad gör väl det när livet leker, alla är glada och man har mysigt tillsammans! Den här smörgåstårtan är nog den som jag och övriga tyckte att jag lyckats allra bäst med! Riktigt saftig och god!

Här kommer receptet :

Det här behöver du :
3 förp. Rasken ljust bröd
5 dl lösvispad vispgrädde
+ ingredienser till varje lager

Lager 1 :
Vispad grädde
4 msk leverpastej (Arboga bredbar)
3 msk bostongurka
Salt & Peppar
Blanda allting i en skål med elvisp! Smaka av med salt & peppar!

Lager 2 :
Vispgrädde
1 dl cremé fraiche
1 burk kons. mandariner
200 gram rökt picnicbog (strimlad)
Salt & Peppar
Fördela mandarinerna i mindre bitar över lagret! Blanda grädden med övriga ingredienser och bred på!

Lager 3 :
4 kokta ägg
1 kruka gräslök
3 msk gräddfil
Salt & Peppar
Koka äggen, mosa med gaffel i en skål, blanda ihop med gräddfil, klippt gräslök och salt & peppar!

Täcklager :
Vispad grädde
1 dl cremé fraiche
Salt & Peppar
Bred ett täcklager över hela tårtan och garnera fritt!  Som garnering har jag använt, salladsblad, strimlad pincicbog, vindruvor, gurkskivor, skinkrullar, riven västerbottensost, tomat och solrosskott.

Jag valde att ha tre lager med fyllning och koncentrerade mig till ingredienser som leverpastej, skinka & ägg! Samtliga lager har vispgrädde som grund och sedan har jag blandat i tre olika skålar, en för varje lager! Smaka noga av med salt & peppar!

Fler av mina smörgåstårtor hittar ni här >>

 1. Nina skriver:

  GRATTIS!!!

 2. Emma skriver:

  Oj, vilken tårta!! Den ser jättegod ut.

  Grattis Grattis, hoppas du får en bra födelsedag!

 3. Grattis till att ha blivit 30! Hoppas att du hade en toppendag hemma på Öland! 🙂 Jag fyllde år förra helgen, och fick mammas köttfärspaj, också hemma på Öland. Det är skönt att vara hemma och fira! Din smörgåstårta ser jättelyxig ut, trevligt att den inte innehåller någon fisk heller! 🙂

 4. Jenny skriver:

  Helt fantastisk blog och vilka smörgåstårtor du kan göra! Jag följer slaviskt ditt Världens Bästa Bullrecept jämt nu för tiden (en plåt står i ugnen nu!) och tänkte snart ge mig på ett av dina smörgåstårtrecept! Min man fyller 40 på juldagen så då tänkte jag göra en sådan åt honom. Har du några tips på en ”julig” smörgåstårta? Tänkte man kanske kunde använda lite överblivien strimlad julskinka? Vad tror du?

 5. Annelie skriver:

  Vilken smörgåstårta.. den ser ju helt fantastisk ut både utseendemässigt och smakmässigt..
  *även om jag inte har smakat den ännu*
  MÅSTE, jag bara prova nån gång, smörgåstårta händer att jag gör ibland.

  Du är ju suveränt duktig..
  Ha det så bra.. // Annelie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..