Cajunkryddad Skinkstek Med Rotfruktssky


En saftig och god skinkstek är aldrig fel och jag råkar ha massor av härliga rotfrukter som får bli tillbehör. En helstekt cajunkryddad picnicbog med en rotfruktssky och kokt potatis till det! Cajunkryddan kommer från Toja Import och den gjorde sig verkligen bra till denna rätt!  


 
Det här behöver du :
1,2 kg skinkstek el. picnicbog
2 msk Cajun Seasoning (toja import)
1 tsk salt
½ dl balsamvinäger
3 msk kalvfond
0,5 l vatten
1 gul lök
3 vitlöksklyftor

Rotfrukter :
½ liten kålrot
½ liten rotselleri
2 små morötter
2 vitlöksklyftor
200 gram brysselkål
Olja + Flingsalt

GÖR SÅHÄR :
Smält smör, gärna i en gjutjärnsgryta. Gnid in steken i Cajun kryddan och lite salt! Bryn steken på hög värme tills den får fin färg. Slå på balsamvinägern, kalvfonden & vattnet. Skala lök & vitlök och skär i grova bitar, tillsätt dessa. Stick in en stektermometer i köttets tjockaste del. På med lock, dra ner värmen lite och låt steken småputtra tillas termometern visar 70 grader.  Ta upp steken och låt den vila i folié ca 30 min före den skivas upp. Spara stekskyn till såsen som du reder av med maizena. Du kan även tillsätta lite soya colorit i såsen för färgens skull. Smaka av med salt & peppar.

Finstrimla kålrot, rotselleri, morot och vitlök. Hetta upp en stekpanna och fräs i lite olja tillsammans med brysselkålen. Dra ner värmen något och låt allt bli mjukt men ändå lite krispigt! Strö över lite flingsalt. Servera som tillbehör.

Skiva upp skinksteken, lägg upp på fat tillsammans med rotfrukterna och slå över skysås. Servera kokt potatis till!


Härliga färgeri stekpannan & det doftar helt underbart! Brysselkålen är faktsikt en riktigt höjdare att steka istället för att koka upp.

  1. Emma skriver:

    Oh, Vad det här ser gott ut!

  2. vill passa på att tacka för en underbar
    sida med massor av inspiration.

  3. Anki skriver:

    Det ser verkligen gott ut. Jag brukar kika in här då och då och vill passa på att tacka för en underbar sida med massor av inspiration! 🙂

  4. Tina skriver:

    Men hua vad gott!! Brysselkål- I LOVE !! Och jag som gjort en kålpudding för morgondagen..nu ångrar jag mig när jag såg dina bilder..! Funderat på att göra en kokbok nån gång?? Tina

  5. Gud vad gott du bjuder på så här en torsdagskväll.. hi, hi snart natt:-)
    Ett resept som är värt att spara.
    Ha de gott tjingeling o en fin helg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..