Ugnsrostade Rotfrukter, Fläskfilé & Örtdressing


Ugnsrostade rotfrukter är bland de bästa som finns, speciellt med en massa härlig vitlök också! Krispigt & med ljuvliga höstiga smaker! Det här är en favorit på hösten! Till detta en god fläskfile a lá naturelle! Funkar också väldigt bra till både biffar & kyckling!

4 port
Det här behöver du :
1 fläskfilé
en klick smör till stekning
Salt & Peppar

4 potatisar
½ kålrot (stl. mellanstor/apelsin)
2 morötter
1 palsternacka
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
Flingsalt
Olivolja

GÖR SÅHÄR :
Skala rotfrukterna och skär dem i jämna skivor/bitar. Skala löken och klyfta upp i båtar! Fördela rotfrukterna på en ugnsplåt, tillsammans med rödlök och riven vitlök. Ringla över lite olivolja och strö över filngsalt, ganska generöst! Ugnsrosta i 225 grader ca 40-45 min. Skaka om plåten nån gång under tiden. Putsa fläskfilén och skär i skivor. Smält smör i en stekpanna och stek så de får fin färg. Salta & peppra! Servera tillsammans med en yoghurtdressing med salt, peppar och örtkryddor!


Skördetidens bästa måltid! Rotfrukter är billiga nu och såå goda!

  1. Ulla skriver:

    …fortsatte klicka lite och vad hittar jag? Har inte gjort ungstekta rotfrukter själv vad jag minns, men blev bjuden på det i lördags. Så fantastiskt gott, fick inspiration x 2 nu, så det får det bli till nästa helg, ska klura lite på vad jag ska ”blanda ihop”..

  2. Petra!
    Absolut & lätt är det också!

    ingegerd!
    Visst är det, så gott!

    Anna!
    Jo, rotsaker är ju så gott och av alla människor på jorden så trodde jag nog att du skulle gilla såna! Så fel jag hade… *S*

    Vickan!
    Visst är det! Helt supergott!

    Cissy!
    Ja, det är ju så lätt att variera också så det blir oftast gott vad man än blandar i!

    Karin W!
    Precis, det sätter lite extra piff!

    Anne!
    Tack själv!

    Lotta!
    Låter gott, om jag nu bara hade tyckt om rödbetor vill säga! 🙂

    Ullis!
    Precis!! Billigt & gott!

  3. Ullis skriver:

    Ugnsrostade rotgrönsaker är oslagbart gott! Och billigt så vad kan man mer begära?! 🙂

  4. Mums! Vi åt ungefär samma sak nu i helgen, men hade även rödbetor med i rotsakspytten. Det va helt otroligt gott! Ett tips!
    /Lotta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..