Grov Smörgås med Keso & Grillad Kyckling


Nu har jag gjort det!! Ätit keso – och tyckt att det var GOTT!! 🙂 …har aldrig inträffat förut, men min kära kollega till matbloggerska – Anna har övertalat mig! Så idag var det väldigt nervöst kan jag lova innan jag provsmakade en sån här smörgås! Anna själv använder mycket skaldjur, kräftstjärtar, räkor, crab fish å sånt som inte går hem hos mig så jag tog kyckling istället! Blev supergott! På ett grovt GI-bröd la jag finstrimlad isbergssallad, ovanpå det en röra med keso, lite philadelfiaost, salt & ett par droppar limejuice! Därpå grillad kyckling, skivad purjolök och tomat!! Riktigt gott! Så jag rekommenderar verkligen att köpa keso och testa detta om ni inte gillar keso! 😉

GRILLA HEL KYCKLING I UGNEN!

width=300

Apropå grillad kyckling så köper jag aldrig sån färdig i affären, jag köper en hel ur frysdisken istället! Riktigt bra priser brukar det vara och du får den precis som du vill ha den också! Den här är upptinad i kylen ett dygn. Sedan fram med en ugnsfast form och lägg ner kyckligen. Smält lite smör i en kastrull och vispa ner sambal oelek, salt & svartpeppar, och grillkrydda. (utan glutamat; finns bl a. på ÖB)
Stick små snitt i kyckligen med en vass kniv och slå över kryddsmöret!

In med kyckligen i ugnen på 175 grader. Räkna ca 1timme/kg!
Ta ut formen och pensla över kyckligen då och då!

width=300

Svårare än såhär är det inte att grilla hel kyckling i ugnen! Nu är det bara att lossa köttet från benen och du har en stor skål med god, saftig kyckling! Perfekt till smörgåsar & div. sallader!

 1. Tess skriver:

  Ser otroligt gott ut! Mina (våra) två äldsta söner älskar grillad kyckling men det är ju inte superbilligt att köpa färdiggrillad i affären direkt så tack så jättemycket för kycklingreceptet!!! Mackorna blir det avsmakning på i morgon då storkillen har fotbollscup, perfekt med lite matigare mackor att ta med!

 2. Nu har jag gjurt din kyckling flera gånger. den är helt kanon. Tack. Ska ge mig i kast med smörgåstårtan nu till allahelgona.

 3. Tack för tipset! En av barnen fyller 18 år nu på lördag och detta med kycklingen såg verkligen frestande ut.

 4. Ayla skriver:

  TACK för att du påminde mig om detta! Var flera år sedan jag stekte min egen kyckling! Det har bara inte blivit! Men nu ska det allt bli av 🙂 kanske mer än en också……

 5. Anna skriver:

  Jag visste ju att du skulle tycka om keso och den där mackan ser 3 miljoner gånger godare ut än alla mina smörgåsar så den kommer jag absolut att göra!! 🙂 Förresten, apråpå kyckling… kan inte du testa min indiska kycklingpizza så jag får höra vad du tycker om den? Jag tycker den blev dundermonstergod så det är min nästan nya favvorätt! 🙂 Vet du… mitt internet hemma är sönder så det är därför jag inte kunnat skriva ngt 🙁 Jag hoppas det blir fixat idag… annars blir jag nog internetlös hela helgen för jag är ledig då! i sånt fall får du ha världens bästa helg 🙂 Kramilurar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..