Varmvispad Tårtbotten


Imorgon den 2:a september fyller svärmor Solveig 65år!! Hurra hurra hurra hurra!! Världen bästa svärmor ska får världens bästa tårta såklart! 🙂 Denna tårtbotten är varmvispad som gör att tårtbottnen blir mer fluffig, mer saftig och mer hållbar & givetvis supergod & smakar riktigt hembaktat! Fyllningen har svärmor fått önska och det blir jordgubbar & vaniljkräm, bottnarna lägger jag ihop ikväll och så gör jag garneringen imorgon! Det blir toppen!

Det här behöver du :
4 ägg
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
½ msk vaniljsocker
smör + ½dl kokosflingor

GÖR SÅHÄR :
Smörj en rund form (smör) ca 24cm i diam. bröa den med kokosflingor, då får du en sakftig och smakrik botten. Det går även bra med ströbröd, havregryn eller vanligt vetemjöl. Vispa ägg & socker i en bunke som du ställer över en kastrull med kokande vatten på spisen. Vispa tills smeten visar 40grader. Ta bort från vattenbadet och fortsätt vispa med elvisp eller för maskin tills smeten svalnat, ca 10 min. Kör på ganska låg hastighet. Vänd försiktigt ner vetemjöl + vanilijsockret. Häll i formen & grädda ca 30 min i 200 grader tills tårtbottnen är helt torr. Prova med sticka.

  1. Gen. skriver:

    Första försöket för mig nu för en stund sen, gick inte alls bra. Termometer kanske är ett måste.

    En mer detaljerad beskrivning skulle vara väldigt välkommen.

    Hur mycket vispar du ägg/sockersmeten? Du skriver låg hastighet på maskin, är det bättre att vispa för hand?

    Testar det här receptet en gång till, sen blir det en kallvispad variant. Brukar bli en två-tre försök… pinsamt nog av en före detta bagare.

  2. mela skriver:

    denna skall jag laga i dag=)

    kommer att ge raport hur den blev 😉

  3. mela!
    Va roligt! Återkom gärna med resultat och vad du tyckte!

  4. mela skriver:

    o detta skall jag testa nästa gång jag skall bak tårta.

  5. Anna!
    Tack! Du är så välkommen tillbaka!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..