ANNONS
Integritet på Tailsweep

Varmvispad Tårtbotten

/

Imorgon den 2:a september fyller svärmor Solveig 65år!! Hurra hurra hurra hurra!! Världen bästa svärmor ska får världens bästa tårta såklart! 🙂 Denna tårtbotten är varmvispad som gör att tårtbottnen blir mer fluffig, mer saftig och mer hållbar & givetvis supergod & smakar riktigt hembaktat! Fyllningen har svärmor fått önska och det blir jordgubbar & vaniljkräm, bottnarna lägger jag ihop ikväll och så gör jag garneringen imorgon! Det blir toppen!

Det här behöver du :
4 ägg
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
½ msk vaniljsocker
smör + ½dl kokosflingor

GÖR SÅHÄR :


Smörj en rund form (smör) ca 24cm i diam. bröa den med kokosflingor, då får du en sakftig och smakrik botten. Det går även bra med ströbröd, havregryn eller vanligt vetemjöl. Vispa ägg & socker i en bunke som du ställer över en kastrull med kokande vatten på spisen. Vispa tills smeten visar 40grader. Ta bort från vattenbadet och fortsätt vispa med elvisp eller för maskin tills smeten svalnat, ca 10 min. Kör på ganska låg hastighet. Vänd försiktigt ner vetemjöl + vanilijsockret. Häll i formen & grädda ca 30 min i 200 grader tills tårtbottnen är helt torr. Prova med sticka.

23
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00