ANNONS

Banankaka med Valnötter & Choklad

/


Banankaka är en ljuvligt god kaka som håller sig god länge! Den går också att variera med innehåll! Det klassiska receptet på banankaka hittar ni här>>Men i detta recept har jag blandat i rejält med valnötter, mandel, mörk choklad och kryddor som ingefära och nejlika! Lite nyttigare och lite mer mättande, perfekt till skolutflykter när det ska packas en liten matsäck med mellanmål!

Det här behöver du :
50 gram smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 mogna bananer
2 dl grovhackade valnötter
1 dl flagad mandel
200 gram mörk choklad (80%)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
½ tsk malen nejlika

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & låt det svalna. Vispa ägg & socker poröst med elvisp. Blanda de torra ingredienserna; vetemjöl, bakpluver + nötterna & kryddor. Vänd ner i smeten och blanda. Mosa bananerna och blanda i. Häll i smöret & den grovhackade chokladen. Fyll en ugnsfast form ca 2 liter. Eller som jag gjorde här en lite mindre form + 6 st stora muffinsformar. Grädda i 175 grader ca 30-35 min.
 

width=300

6 st stora muffins och en mindre långpanna ca 20*30 räcker smeten till!

15
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00