Ugnsgratinerade Färsfyllda Squasch med Matvete


Jättefräsch och nyttig lunch med squasch och matvete! Fyllningen kan du variera till vegetarisk om du vill! En läcker, god lunch med lågt GI.

2 port
Det här behöver du :
Kokt matvete för 2 port.
1 squasch
200 gram nötfärs
1 msk tomatpuré
½ dl lätt cremé fraiche
½ krm spiskummin
Salt & Peppar
4 skivor ost

GÖR SÅHÄR :
Koka matveten i kalvbuljong enligt förpackning för 2 portioner. Fräs upp färsen i stekpannan, tillsätt tomatpurén, cremé fraichen och kryddorna. Dela squaschen i fyra bitar på längden. Ställ i en ugnsfast form & gröp ur dem i mitten och fyll med färsen. Skiva ost och lägg över. Slå på matveten runtom och grädda i ugnen ca 15 min 225 grader.

  1. jag älskar sguash!detta ska testas!

  2. Sanna!
    Va roligt att höra!

    annamaria!
    Matvete är ju såå gott! Mycket godare än ris!

    Anna!
    Ja, paprika går lika bra att fylla med, om inte bättre!

    KarinW!
    Det är så gott med squasch ju!

    Ann-Kristin!
    Va kul att du hittade hit! Välkommen tillbaka!

  3. Å det ser gott ut :).
    Jag hittade hit för ett tag sedan och du har ju så massa gott att bjuda på 😉

  4. KarinW skriver:

    Det där var nytt för mig med ”squashstubbar”, kanske skulle testa som liten förrätt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..